Μεξικό: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 | 23:11 Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr Επιμέλεια: Κ.Μ. Το κεφάλι της είχε τοποθετηθεί σε ένα ψυγείο στα σκαλιά του τοπικού δημαρχείου. Τρανς γυναίκα βρέθηκε βασανισμένη και αποκεφαλισμένη στο Μεξικό

Μεξικό: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 | 23:11 Μετάφραση: Τζένη Πατεράκη | Trans News | T-zine.gr Επιμέλεια: Κ.Μ. Το κεφάλι της είχε τοποθετηθεί σε ένα ψυγείο στα σκαλιά του τοπικού δημαρχείου. Τρανς γυναίκα βρέθηκε βασανισμένη και αποκεφαλισμένη στο Μεξικό

Jesusa Fidel Ventura Reyes

Μια τρανς γυναίκα, η Jesusa Fidel Ventura Reyes, γνωστή τοπικά ως Chucha, βρέθηκε δολοφονημένη το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου. Είχε αποκεφαλιστεί, με το κεφάλι της τοποθετημένο σε ένα ψυγείο στα σκαλιά του τοπικού δημαρχείου. Το σώμα της είχε πεταχτεί αρκετούς δρόμους μακριά.

Η δολοφονία της είναι η δεύτερη δολοφονία ενός τρανς προσώπου σε λιγότερο από ένα μήνα στην μεξικανική πολιτεία της Βερακρούζ, αφού η Becky Reyna πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε μια οικογενειακή επανένωση τον Απρίλιο.

Η τρανς ακτιβίστρια Jazz Bustamante καταδίκασε τη δολοφονία και έγραψε στο Facebook για τη βία που «αυξάνεται καθημερινά εναντίον του πληθυσμού μας. Καταδικάζω σθεναρά αυτό το γεγονός και απαιτώ οι τρεις κυβερνητικές δυνάμεις να ενεργήσουν απέναντι σε αυτά τα γεγονότα».

Η Jazz είπε ότι η Chucha ήταν «τρανς γυναίκα με ζωή γεμάτη εμπόδια». Η Queerty αναφέρει ότι η Chucha είχε αρχίσει πρόσφατα τη φυλομετάβαση της και αγαπούσε τη μόδα.

Το Μεξικό γίνεται κέντρο βίας κατά των ΛΟΑΤΙ ανθρώπων. Τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την ΛΟΑΤΙ ομάδα υπεράσπισης, Letra S, την προηγούμενη εβδομάδα έδειξαν ότι το 2019 ήταν το πιο θανατηφόρο έτος από τα τελευταία πέντε χρόνια στο Μεξικό για την ΛΟΑΤΙ κοινότητα.

Υπάρχουν καταγεγραμμένες 117 δολοφονίες ΛΟΑΤΙ ανθρώπων, με το μισό ποσοστό να είναι τρανς γυναίκες και το ένα τρίτο από αυτό να είναι γκέι άντρες. Τη στιγμή που κυκλοφόρησε η έκθεση, υπήρξαν 26 καταγεγραμμένες δολοφονίες ΛΟΑΤΙ ανθρώπων στη χώρα για φέτος, με 20 από αυτές να είναι τρανς γυναίκες.

Ο Alejandro Brito, διευθυντής της Letra S, δήλωσε: «Έχουμε τεκμηριώσει ότι τα θύματα υφίστανται πολλές μορφές βίας, πριν ή ακόμα και μετά τη δολοφονία τους».

Πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους στην πρόσφατη αύξηση της βίας προς την ΛΟΑΤΙ κοινότητα θα μπορούσε να σχετίζεται με την αύξηση των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων, όπου 32 από τις πολιτείες του Μεξικού επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλοφίλων.

«Η μεγαλύτερη ορατότητα… οδήγησε τις φαλλοκρατικές ομάδες των εξτρεμιστών να απορρίψουν αυτή τη δημόσια παρουσία των γκέι, λεσβιών και τρανς ατόμων», είπε, λέγοντας ότι η βία απευθύνεται συγκεκριμένα στην ΛΟΑΤΙ κοινότητα.

πηγή:t-zine.gr

 

106

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση