Καταγγελία για παράνομη απόλυση εγκύου από βουλευτή

Καταγγελία για παράνομη απόλυση εγκύου από βουλευτή

Την παράνομη απόλυσή της από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πρώην επιστημονική συνεργάτιδα του, η οποία υποστηρίζει πως, παρά το γεγονός ότι ήταν έγκυος την περίοδο της απομάκρυνσής της από τη θέση της, ο βουλευτής αρνείται να την επαναπροσλάβει, αγνοώντας επιδεικτικά τον νόμο. Από πλευράς του, ο Βασίλης Κόκκαλης κατηγορεί την καταγγέλλουσα για «παραποίηση των γεγονότων που αφορούν τους αληθινούς όρους της συμφωνίας τους».

Σε σοβαρή καταγγελία κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενου από τους ΑΝΕΛΛ) Βασίλη Κόκκαλη ότι την απέλυσε παρανόμως, ενώ ήταν έγκυος, προχώρησε πρώην συνεργάτιδά του.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η εν λόγω εργαζόμενη υποστηρίζει ότι, παρόλο που ήταν έγκυος την περίοδο της απομάκρυνσής της από τη θέση της, ο βουλευτής αρνείται να την επαναπροσλάβει και αγνοεί επιδεικτικά τον νόμο.

Ο βουλευτής, από τη μεριά του, σε εξώδικο που της έστειλε αναφέρει ότι η πρώην συνεργάτιδά του δεν τον είχε ενημερώσει για την κατάστασή της, όπως επίσης ότι χρησιμοποιεί την εγκυμοσύνη της, προκειμένου να εξασφαλίσει το εργασιακό της μέλλον. Ταυτόχρονα, την κατηγορεί για εκβιαστική συμπεριφορά εις βάρος του.

Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, στις αρχές Μαρτίου ο βουλευτής έκανε «άτακτη καταγγελία» και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της. Έπειτα από τέσσερις μέρες, η γυναίκα μαθαίνει ότι βρίσκεται σε «αρχόμενη κύηση», γεγονός που σημαίνει ότι κατά την περίοδο της απόλυσής της ήταν ήδη έγκυος χωρίς να το γνωρίζει.

Όπως αναφέρει η ίδια, ο γιατρός της τής συνέστησε να μην προβεί (για λόγους ιατρικής ασφάλειας) άμεσα στην αποκάλυψη του γεγονότος, πριν λάβει χώρα μια ειδική εξέταση, το υπερηχογράφημα ειδικής διαφάνειας 2D.

Όπως αναφέρεται στην «Εφ.Συν.» τα μέτρα της καραντίνας λόγω κορωνοϊού οδήγησαν στην αναβολή της εξέτασης, που τελικά πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου. Εκεί επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι κατά την ημερομηνία της απόλυσής της ήταν ήδη 4 εβδομάδων έγκυος και κάπως έτσι άρχισε η αντιπαράθεση με τον βουλευτή.

Η καταγγέλλουσα επικοινώνησε μαζί του ζητώντας την επαναπρόσληψή της επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία που προστατεύει τις εγκύους, με τον βουλευτή να αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά της, αφού την είχε ήδη αντικαταστήσει με άλλον επιστημονικό συνεργάτη.

 

225

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση