Τρανς γυναίκα, εργαζόμενη στο σεξ, μαχαιρώθηκε 11 φορές από πελάτη και η οικογένειά της αρνείται να πάρει το σώμα της από το νεκροτομείο επειδή ήταν τρανς

Τρανς γυναίκα, εργαζόμενη στο σεξ, μαχαιρώθηκε 11 φορές από πελάτη και η οικογένειά της αρνείται να πάρει το σώμα της από το νεκροτομείο επειδή ήταν τρανς

Η οικογένεια μιας τρανς γυναίκας εργαζόμενης στο σεξ, η οποία δολοφονήθηκε από έναν πελάτη έπειτα από μια φρικτή επίθεση, αρνήθηκε να πάρει το σώμα της από το νεκροτομείο και να παρευρεθεί στην κηδεία της.

Η Aysu Mammadli, τρανς εργαζόμενη στο σεξ, μαχαιρώθηκε 11 φορές από έναν πελάτη στις 18 Ιουνίου και υπέκυψε από τους τραυματισμούς της, στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Ήταν 28 ετών και είχε αποκηρυχτεί από την οικογένειά της λόγω της ταυτότητας φύλου της.

Η δολοφονία της Mammadli, πήρε δημοσιότητα, από τον δημοσιογράφο Avaz Hafizli, ο οποίος ανέφερε σε ρεπορτάζ στο OC Media ότι η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι η Mammadli μαχαιρώθηκε στο κεφάλι, το λαιμό, το στήθος και την πλάτη στο σπίτι του πελάτη στην περιοχή Khatai του Μπακού.

«Το πρωί όταν οι γείτονες είδαν ίχνη αίματος στο πάτωμα, κάλεσαν την αστυνομία», είπε ο Hafizli. «Η αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα και βρήκε μέσα το άψυχο σώμα της Aysu Mammadli. Τώρα ξεκίνησε έρευνα για την δολοφονία προς τον Εισαγγελέα».

Μια τρανς φίλη της Mammadli ανέφερε στις τοπικές ειδήσεις ότι η οικογένεια της νεκρής κοπέλας, αρνήθηκε να πάρει το σώμα της από το νεκροτομείο λόγω της ταυτότητας φύλου της.

Η ακτιβίστρια της οργάνωσης “Queer Rights”, η Seymour Nazar το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι στην κηδεία της Mammadli στις 22 Ιουνίου παρευρέθηκαν μόνο έξι φίλες και φίλοι από την τοπική queer κοινότητα. Κανένας από την οικογένειά της δεν ήταν εκεί.

Η τοπική αστυνομία ισχυρίζεται ότι η τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε, ενώ ο θύτης ήταν σε «αυτοάμυνα».

Ο άνδρας που μαχαίρωσε την Aysu Mammadli 11 φορές, φέρεται να ενέργησε σε αυτοάμυνα, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ την ανέφεραν σε λάθος γένος, φύλο και όνομα.

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο 36χρονος δράστης Kanan Abdurrahmanov, είχε δεχτεί επίθεση από την Mammadli, μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συμφωνήσει για ένα ποσό για σεξ, αλλά όταν ο Abdurrahmanov ανακάλυψε ότι ήταν τρανς γυναίκα, άλλαξε γνώμη για το ποσό, προσφέροντας να πληρώσει 18 $ αντ ‘αυτού. Στη συνέχεια, η Mammadli απαίτησε τα 60$ που είχαν συμφωνήσει αρχίκα, βγάζοντας ένα μαχαίρι και μαχαιρώνοντας τον Abdurrahmanov. «Εξοργισμένος, ο Abdurrahmanov πήρε της πήρε το μαχαίρι και την μαχαίρωσε 11 φορές, με αποτέλεσμα να πεθάνει ακαριαία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Τότε ο δράστης τύλιξε το σώμα της με πλαστικό και το έδεσε με σχοινί, αλλά δεν μπορούσε να το σηκώσει και το άφησε εκεί. Στην συνέχεια έφυγε από το σημείο γνωρίζοντας ότι ήδη η αστυνομία θα τον έψαχνε, λόγω του ότι η Mammadli, φώναζε και έκανε θόρυβο κατά την διάρκεια της επίθεσης, με αποτέλεσμα να την ακούσουν κάποιοι γείτονες.

Ωστόσο, η Seymour Nazar δήλωσε ότι η προκαταρκτική αστυνομική έρευνα που επιβεβαίωσε αυτήν την εκδοχή των γεγονότων, η οποία διεξήχθη από την Αστυνομική Υπηρεσία του Khatai και το Τμήμα Ποινικής Έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος της Επαρχιακής Αστυνομίας του Kurdamir, είναι λάθος.

Η Nazar είπε ότι φίλοι της Mammadli πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε σε κάποιο άλλο σημείο και στη συνέχεια την «έσυρε» στο σπίτι του, αναφέροντας τις γρατσουνιές στα γόνατα και τα πόδια της που υπήρχαν ως απόδειξη.

«Οι πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία στην Oxu.Az είναι ψευδείς», δήλωσε η Nazar, συνεχίζοντας ότι «Ο ισχυρισμός ότι το άτομο μαχαίρωσε την Aysu υπερασπιζόμενο τον εαυτό του και ότι φέρεται να τον μαχαίρωσε πρώτη, είναι παράλογος. Ένα άτομο δεν μπορεί να μαχαιρώσει άλλο άτομο 11 φορές ενώ βρίσκεται σε αυτοάμυνα».

Οι τρανς εργαζόμενες στο σεξ στο Αζερμπαϊτζάν φοβούνται ότι τις «κυνηγούν».

Μια μέρα μετά τη δολοφονία της Mammadli, μια άλλη τρανς γυναίκα εργαζόμενη στο σεξ στο Μπακού, μαχαιρώθηκε επίσης από έναν πελάτη. Κατάφερε να ξεφύγει, αλλά οι απανωτές επιθέσεις έχουν προκαλέσει φόβους στην τρανς κοινότητα.

Σύμφωνα με την Nazar, η δεύτερη επίθεση της τρανς γυναίκας που μαχαιρώθηκε επίσης από έναν πελάτη, ο οποίος είχε διαφωνήσει με μια άλλη τρανς εργαζόμενη στο σεξ σχετικά με την πληρωμή, όπου ο άντρας πλησίασε το αυτοκίνητο της και την μαχαίρωσε στο λαιμό και στον ώμο.

«Η τρανς γυναίκα, προσπαθώντας να προστατέψει τον εαυτό της, τον έσπρωξε από το αυτοκίνητό της», είπε η Nazar, ενώ «την επόμενη μέρα αρκετές τρανς γυναίκες είδαν ξανά αυτό το άτομο στην περιοχή. Κάλεσαν την αστυνομία, τον συνέλαβαν και ξεκίνησε η ποινική δίωξη εναντίον του».

Η Nazar πρόσθεσε ότι τα περιστατικά επιβεβαίωσαν τους φόβους ότι «κυνηγούν» τις τρανς γυναίκες στο Αζερμπαϊτζάν.

πηγή:t-zine.gr

269

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση