Φασίστες στη Βικτώρια ανεπιθύμητοι! Ακόμη μία φορά όργιο καταστολής από τη ΝΔ

Φασίστες στη Βικτώρια ανεπιθύμητοι! Ακόμη μία φορά όργιο καταστολής από τη ΝΔ

Την Τετάρτη 15.7.2020 εκατοντάδες αντιφασίστες από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, αντιφασιστικές συλλογικότητες και ανένταχτοι/ες έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση που ενάντια στους φασίστες της «επιτροπής κατοίκων», που καλούσαν σε ρατσιστική συγκέντρωση εναντίον των προσφύγων στην πλ. Βικτωρίας.

Η διαφορά των δύο συγκεντρώσεων τεράστια, απτη μια 100δες αντιφασίστες, απτήν άλλη 15-20 φασισταριά, μεταξύ των οποίων και ο Κασιδιάρης και ο Μπογδάνος της ΝΔ.
Περίπου στις 8μμ και με αρχική εντολή «αποχωρήστε εσείς να διαδηλώσουν και οι άλλοι», η αστυνομία απώθησε την αντιφασιστική συγκέντρωση, βάζοντας την κλούβα μπροστα και κλείνοντας την πλατεία. Οι παρευρισκόμενου του αντιφασιστικού – αντιρατσιστικου χώρου αποχώρησαν χωρίς εντάσεις.
Όμως, μετά το τέλος της διαδήλωσης επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα στον κόσμο που αποχωρούσε συντεταγμένα, εκτόξευσαν ξανά σωρούς χημικών, επιτέθηκαν με τις μηχανές της ομάδας δολοφόνων της ΔΡΑΣΗ σε κόσμο, συνέλαβαν όποιον άνθρωπο δεν πρόλαβε να φύγει στα τυφλά, και στη συνέχεια επιχείρησαν να τους φορτώσουν πειστήρια τα οποία περιέφεραν από χέρι σε χέρι μέχρι να τα τοποθετήσουν σε τσάντες.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν πετυχημένη. Η διαφορά μαζικότητας ήταν τεράστια, στο σύνολό τους οι φασίστες, με τις όποιες «διασπάσεις» τους συν το Μπογδάνο, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε 20 ανθρώπους. Τα φασισταριά δεν υπήρχε περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους στην πλατεία χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες, οι αναίτιες επιθέσεις των πραιτωριανών του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη και η προσπάθεια ενοχοποίησης αντιφασιστών θα μας βρει απέναντι.
Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.
Το αντιφασιστικό κίνημα δε θα επιστρέψει να επαναληφθούν τα γεγονότα τύπου Αγιου Παντελεήμονα και θα στείλει τους φασίστες εκεί που τους αξίζει: στις τρύπες τους και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Οργάνωση και κοινοί αγώνες ντόπιων – προσφύγων – μεταναστών και στις γειτονιές και στους δρόμους απέναντι στην καταστολή της κυβέρνησης ΝΔ.

Κίνηση « Απελάστε τον Ρατσισμό»

134

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση