Τρομοκρατικές συλλήψεις δημοσιογράφων το βράδυ της Κυριακής

Τρομοκρατικές συλλήψεις δημοσιογράφων το βράδυ της Κυριακής

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ  ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Το βράδυ της Κυριακής 9/8/2020, κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν μπροστά σε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς ενός πολίτη την ώρα της σύλληψής του. Όπως κάθε έντιμος άνθρωπος οφείλει να πράξει σε τέτοια περίπτωση, διαμαρτυρήθηκαν και δύο από αυτούς επιχείρησαν να καταγράψουν το περιστατικό με κάμερα, δηλώνοντας και την ιδιότητά τους ως δημοσιογράφοι. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της ασύδοτης δράσης τους με τις κατευθύνσεις και ευλογίες της κυβέρνησης, προχώρησαν στην προσαγωγή των δύο δημοσιογράφων πολιτικών προσφύγων κουρδικής καταγωγής, μιας γυναίκας και του άνδρα και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης, βιαιοπραγώντας εναντίον τους μέσα στο βανάκι της αστυνομίας κατά τη μεταφορά τους.


Στο Α.Τ. Ακρόπολης τους απήγγειλαν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης, τους κράτησαν για να περάσουν αυτόφωρο τη Δευτέρα. Έπειτα από πολύωρη ταλαιπωρία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα σήμερα στις 5 μμ, όπου ζήτησαν και πήρα αναβολή για τις 19/8 ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Για καλή τύχη των προσφύγων υπάρχουν ντόπιοι μάρτυρες που προσήλθαν να καταθέσουν για το ανυπόστατο των κατηφοριών που απαγγέλθηκαν σε βάρος των προσφύγων και άλλοι ίλοι πρόσφυγες που βρίσκονταν μαζί τους ειδοποίησαν τον ΣΥΠΡΟΜΕ και έτσι αλληλέγγυοι και νομικοί βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Πρόκειται για μια ακόμα σύλληψη που προστέθηκε στις πολλές γνωστές αυθαίρετες συλλήψεις ακόμα και ατόμων με άσυλο, επειδή είναι πρόσφυγες και που έχουν αφεθεί ελεύθεροι μόνο μετά από κινητοποίηση αλληλέγγυων.
Όμως, πόσες άλλες  περιπτώσεις παραμένουν άγνωστες και οι πρόσφυγες μετατρέπονται σε θύματα αστυνομικών σκευωριών που κοστίζουν αυθαίρετες συλλήψεις,  φυλακίσεις, καταδίκες, απελάσεις, απώλεια δικαιώματος ασύλου ή και αφαίρεσή του.
•    Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος των προσφύγων.
•    Το ενδιαφέρον και η αλληλεγγύη δεν μπορεί να διώκονται. Η ποινικοποίηση δεν θα περάσει.
•    Καταδικάζουμε την κυβερνητική αυθαιρεσία και την αστυνομική βία.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

884

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση