Βραζιλία: Φεμινίστριες προστατεύουν από την επίθεση ακροδεξιών μια 10χρονη που έκανε έκτρωση (video)

Βραζιλία: Φεμινίστριες προστατεύουν από την επίθεση ακροδεξιών μια 10χρονη που έκανε έκτρωση (video)

Βραζιλία: Φεμινίστριες χρησιμοποιούν τα σώματα τους ως ασπίδα για να προστατεύσουν ένα νοσοκομείο απο την επίθεση ακροδεξιών σε 10χρονη που έκανε έκτρωση μιας και είχε μείνει έγκυος μετά απο βιασμό απο την θείο της. Αυτοί που θέλαν να εισβάλουν στο νοσοκομείο ήταν υποστηρικτές του Μπολσονάρου και τα στοιχεία της 10χρονης δώθηκαν στη δημοσιότητα απο τη Sara Winter, ηγέτιδας της ένοπλης ακροδεξιάς ομάδας Os 300 do Brasil.

Η έκτρωση απαγορεύεται στη Βραζιλία εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η αρμόδια υπηρεσία του κρατιδίου Espirito Santo έδωσε την έγκριση για τη νόμιμη έκτρωση. Η συγκεκριμένη έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της 10χρονης, αλλά όχι του θείου της και βιαστή της.

Η έκτρωση πραγματοποίηθηκε υπο την «προστασία» των φεμινιστριών, και η 10χρονη συνεχίζει να κρύβεται. Τελικά ο βιαστής συνελήφθη χθες, ενώ έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα εναντίον της Sara Winter.
H Sara Winter είχε συλληφθεί ξανά στις 15 Ιουνίου σε διαμαρτυρία υπερ του Μπολσονάρου μπροστά απο το ανώτατο δικαστήριο και αφού συμμετέχοντες κρατούσαν πυρσούς και όπλα (τα οποία σύμφωνα με τη απόψη της Winter ήταν για αυτοάμυνα)

2.038

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση