Ιστορική διαμαρτυρία των Μιλγουόκι Μπακς ενάντια στην αστυνομική βία και υπέρ του Black Lives Matter

Ιστορική διαμαρτυρία των Μιλγουόκι Μπακς ενάντια στην αστυνομική βία και υπέρ του Black Lives Matter

Σε μια ιστορική κίνηση, οι Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο έγιναν η πρώτη ομάδα αρνείται να αγωνιστεί στις ΗΠΑ, ως κίνηση διαμαρτυριας για την αστυνομικη βία, ειδικά εναντίον των αφροαμερικανών και ως κινηση υποστήριξης στο κίνημα Black Lives Matter. Οι Μπακς προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, λόγω των επτά πυροβολισμών που δέχθηκε από αστυνομικούς ο Τζέικομπ Μπλεικ και προκάλεσαν κύμα οργής στο Ουισκόνσιν, πολιτεία όπου εδρεύουν. Τους ακολούθησαν και οι Ορλάντο Μάτζικ, αντίπαλός τους στο 5ο ματς του πρώτου γύρου των πλέιοφ του ΝΒΑ και στη συνέχεια οι υπόλοιπες ομάδες που επρόκειτο να αγωνιστούν. Πλήρης στήριξη από τη διοργανώτρια αρχή, την Ένωση των παικτών αλλά και τους ιδιοκτήτες της ομάδας, μολονότι δεν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα.

Ιστορία γράφτηκε στον αμερικανικό αθλητισμό, καθώς σε μία πρωτοφανή κίνηση, οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν γνωστό ότι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζι για τα πλέιοφ του ΝΒΑ. Η αντίπαλός τους ακολούθησε την κίνηση, ενώ μετά και την άρνηση των ομάδων που θα έπαιζαν αργότερα, το ΝΒΑ αποφάσισε την αναβολή των αγώνων.

«Μερικά πράγματα είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ» σχολίσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ομάδας των αδερφών Αντετοκούνμπο, Άλελ Λάσρι, ενώ η ομάδα του Μιλγούκι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στους παίκτες της, μολονότι η ιδιοκτησία δεν ήταν ενημερωμένη»

 

 

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Λεμπρον Τζέιμς, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος, έστειλε ένα οργισμένο μήνυμα. «Απαιτούμε αλλαγή».

 

 

 

Πηγή:thepressproject.gr

549

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση