Δυο παιδιά μεταξύ των θυμάτων του ναυαγίου στην Κρήτη

Δυο παιδιά μεταξύ των θυμάτων του ναυαγίου στην Κρήτη

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Δυο αδέλφια, αγοράκια, ηλικίας 6 και 7 χρόνων και δύο γυναίκες, η μια από αυτές 29 χρόνων, είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του τραγικού ναυαγίου που συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά της Κρήτης. 

Οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται στους 57, ενώ η ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Ωστόσο οι λιμενικές αρχές δεν γνωρίζουν πόσους αγνοούμενους αναζητούν, καθώς οι διασωθέντες δεν είναι σε θέση να δηλώσουν πόσοι ακριβώς επέβαιναν στο θαλαμηγό σκάφος που βυθίστηκε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρώτοι διασωθέντες δήλωσαν ότι στο σκάφος επέβαιναν 16 άτομα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε αργότερα ο αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τις συνθήκες του ναυαγίου.

Από τους 57 διασωθέντες οι 19 μεταφέρθηκαν στη Σητεία, οι 4 στη Ρόδο και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στο Λαύριο.

 

Πηγή:efsyn.gr

 

 

14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση