Ελεύθεροι οι 38 από τους 51 αντιφασίστες συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη που έσβηναν σβάστικες

Ελεύθεροι οι 38 από τους 51 αντιφασίστες συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη που έσβηναν σβάστικες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 38 από τους 51 συλληφθέντες της προχθεσινής αντιφασιστικής παρέμβασης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, που έσβηναν τις σβάστικες των οπαδών του κόμματος του υπόδικου Κασιδιάρη, αλλά χτυπήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και πλέον διώκονται ακόμα και με κακούργημα. Οι υπόλοιποι 13 απολογούνται την Κυριακή και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το alterthess, οργανώθηκε συγκεντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια. Στους 38 τέθηκε ο περιοριστικός όρος της παρουσίς σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης μία αντιφασιστική πορεία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έγινε στόχος αστυνομικής επίθεσης. Τα μέλη της πορείας αποφάσισαν να κάνουν αυτό που δεν έκαναν οι θεσμικοί φορείς της πόλης επί μέρες και να σβήσουν τα ναζιστικά σύμβολα από τον χώρο κοντά στον Λευκό Πύργο, που είχαν ζωγραφίσει υποστηρικτές του κόμματος του υπόδικου Κασιδιάρη μετά από συγκέντρωση το Σάββατο

Οι 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με την πρώτη κατηγορία που τους απαγγέλθηκε να είναι αυτή της «διατάραξης κοινής ειρήνης», ενώ δύο από αυτούς κατέληξαν στο νοσοκομείο χτυπημένοι από την αστυνομία. Στη συνέχεια μάλιστα προστέθηκαν κι άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων κι ένα κακούργημα για «φθορά μνημείων».

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωση υποστήριξης εξέδωσαν οι καθηγητές και το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, που ζητά την άμεση απελευθέρωση τους ενώ κάνει λόγο για υπέρμετρη βία και καταστολή ενάντια στη νεολαία. «Απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών» αναφέρουν επίσης οι καθηγητές και το προσωπικό του Τμήματος στην ανακοίνωση.

 

Πηγή:thepressproject.gr

60

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση