Ποια είναι τα «Περήφανα Αγόρια» που επικαλέστηκε ο Τραμπ;

Ποια είναι τα «Περήφανα Αγόρια» που επικαλέστηκε ο Τραμπ;

Σε ένα από τα χειρότερα πολιτικά debate όλων των εποχών, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε το όνομα της ακροδεξιάς, σοβινιστικής οργάνωσης «Proud Boys», καλώντας την ουσιαστικά να μείνει με το όπλο παρά πόδα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Τους κάλεσε να επιφυλάσσονται (stand back and stand by) για να σταματήσουν το κίνημα της Αντίφα, προκαλώντας εκρηκτικές αντιδράσεις. Τα μέλη της ομάδας ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για ένα σημαντικό στόχο, τον οποίο είναι έτοιμοι να επιτύχουν, ενώ δεν έλειψαν οι απειλητικές εκφράσεις μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, μέλος της οργάνωσης συνελήφθη λίγες ώρες μετά για την απειλή και πρόκληση σωματικής βλάβης σε διαδηλωτές.

Ποιοι είναι όμως οι Proud Boys και με ποιο τρόπο επιβάλλουν τις ρατσιστικές απόψεις τους;

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2016 από τον Γκάβιν Μακίνες, ο οποίος την αποκάλεσε αδελφότητα στην οποία συμμετείχαν μόνο άνδρες, που έπιναν αλκοόλ. Σε ακροδεξιό περιοδικό, στο οποίο ο Μακίνες ανακοίνωσε τη δημιουργία της ομάδας ανέφερε πως είναι «Δυτικοί σοβινιστές που αρνούνται να απολογηθούν για τη δημιουργία ενός μοντέρνου κόσμου και αναπολούν τις ημέρες που τα κορίτσια ήταν κορίτσια και τα αγόρια ήταν αγόρια».

Τα «πιστεύω» τους χαρακτηρίζονται από την λευκή υπεροχή, τα κλειστά σύνορα, την ισλαμοφοβία, τον μισογυνισμό, την τρανσοφοβία και τον αντισημιτισμό, ενώ στην οργάνωση έχουν ιεραρχία με τέσσερις βαθμίδες. Ένα μέλος για να ανέλθει στις βαθμίδες πρέπει να περάσει ορισμένες «δοκιμασίες», όπως να τον χτυπήσουν τα υπόλοιπα μέλη αλλά και να κάνει τατουάζ με το όνομα της ομάδας. Μάλιστα, ο Μακίνες είχε αναφέρει πως για να φτάσει κανείς στην ανώτερη βαθμίδα «Πρέπει να χτυπηθεί και να σκοτώσει στο ξύλο έναν αντίφα».

Πολιτικές οργανώσεις και ομάδες που εντοπίζουν εγκλήματα μίσους τους συγκαταλέγουν σε ομάδες «λευκού εξτρεμισμού», «ακροδεξιών» και «απειλητικών», ενώ το γραφείο Κοινωνικής Επανένταξης της Καλιφόρνια τους έβαλε στην ίδια κατηγορία με την ΚΚΚ.

Έχουν στηρίξει θερμά την εκστρατεία του Τραμπ και έχουν συνεργαστεί με άλλες ακροδεξιές ομάδες σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις αριστερών και αντίφα, με σκοπό να τους επιτεθούν.

Συνήθως εμφανίζονται με στρατιωτική ενδυμασία κρατώντας όπλα paintball, ενώ πολλές είναι οι καταγραφές όπου μέλη των Proud Boys έχουν εμφανιστεί με κανονικά όπλα και έχουν επιτεθεί σε άτομα αντίθετης ιδεολογίας. Πρόσφατα συγκεντρώθηκαν στο Πόρτλαντ, μαζί με άλλες ακροδεξιές ομάδες, σε καμπάνια στήριξης της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

 

Πηγή:efsyn.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση