Γαλλία: Το κυνήγι για μουσουλμάνους και «ισλαμοαριστερούς» άνοιξε. Υπεύθυνος ο Μακρόν-ανακοίνωση του NPA

Γαλλία: Το κυνήγι για μουσουλμάνους και «ισλαμοαριστερούς» άνοιξε. Υπεύθυνος ο Μακρόν-ανακοίνωση του NPA

Το κυνήγι για μουσουλμάνους και «ισλαμοαριστερούς» άνοιξε

και η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη

Ανακοίνωση του NPA, 26/10/2020

Μετά την τρομακτική δολοφονία του Samuel Paty, δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς νέες εκδηλώσεις βίας, συμβολικές αλλά και πολύ συγκεκριμένες εναντίον μουσουλμάνων, ατόμων ή συλλογικοτήτων ή χώρων λατρείας: ζημιές σε τζαμιά (Μοντελιμάρ, Μπορντό, Μπεζιέ, …), ένοπλη επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα κατά γυναικών με μαντήλα κοντά στον πύργο του Άιφελ, εκκλήσεις για δολοφονίες εναντίον ακτιβιστών (που ανήκουν σε) διάφορες μουσουλμανικές -ή υποτιθέμενα μουσουλμανικές- οργανώσεις, κλπ.

Τις τελευταίες μέρες, σε μικρότερο βαθμό ίσως, διάφορες οργανώσεις, προσωπικότητες και αγωνίστριες και αγωνιστές της αριστεράς υπήρξαν και αυτοί στόχοι: ταγκάρισμα “δωσίλογοι” στα γραφεία του γαλλικού ΚΚ (PCF), βίαιες καμπάνιες κατά των βουλευτών της France Insoumise, τρομακτικές κατηγορίες εκστομίζονται κατά δημοσιογράφων όπως οι Rokhaya Diallo ή Edwy Plenel, απειλές θανάτου κατά πολιτικών και συνδικαλιστών αγωνιστών -εκ των οποίων και για δύο συντρόφους του NPA, Julien Salingue και Anasse Kazib, με δημόσιες απειλές-, κλπ.

Η κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη για την αχαλίνωτη ρατσιστική βία και μίσος. Από τον Gérald Darmanin (υπουργός εσωτερικών), που ρίχνει στην αρένα εκατομμύρια μουσουλμάνων παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο συνεχές ανάμεσα στις “αγορές χαλάλ” (ΣΤΜ Τα κρέατα Χαλάλ, προέρχονται από τελετουργική σφαγή των ζώων) και στον “σεπαρατισμό”, ώς τον Jean-Michel Blanquer (υπουργός παιδείας), που τα βάζει με τους “ισλαμο-αριστεριστές” οι οποίοι θα είχαν “διαβρώσει” τα πανεπιστήμια με “μια κοσμοαντίληψη που συγκλίνει με τα συμφέροντα των ισλαμιστών”, οι βαλβίδες έχουν ανοίξει πλατιά.

Οι θέσεις των διαφόρων ακραίων δεξιών μετατρέπονται σε συνηθισμένες και νομιμοποιούνται και δεν εκπλήσσει έτσι που όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται να μπορούν να βρίζουν και να απειλούν δημοσίως, ακόμα και αναλαμβάνουν δράση. Οι μουσουλμάνοι, και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνες, είναι οι πρώτοι στόχοι, και οι αρχές, αντί να καταγγείλουν τις επιθέσεις αυτές, προτιμούν να τα βάζουν με τη CCIF (Collectif contre l’islamophobie en France = επιτροπή κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία), της οποίας ο ρόλος είναι ακριβώς να βοηθήσει τα θύματα της ισλαμοφοβίας.

Το NPA καταγγέλλει απολύτως το σύνολο όλων αυτών των ρατσιστικών επιθέσεων και απειλών, διατυπώνει την αλληλεγγύη του με όλα τα θύματά τους και προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους μιας τέτοιας κατάστασης. Λυπούμαστε, σε αυτό το πλαίσιο, για την νωθρότητα ορισμένων οργανώσεων της αριστεράς κατά τις τελευταίες δέκα μέρες, που δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα αυτής της βίας εκτός από όταν στοχεύει τις ίδιες. Αλλά δεν είναι ποτέ αργά: απέναντι στο αχαλίνωτο μίσος, μια ενωτική αντίδραση, μεταξύ συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, αντιρατσιστικών συνδέσμων και μουσουλμανικών συλλογικοτήτων, είναι περισσότερο από ποτέ στην ημερήσια διάταξη, για να καταπολεμηθεί η ισλαμοφοβία, απ’ όπου και αν προέρχεται, από τις κορυφές του κράτους ή από την πιο αηδιαστική άκρα δεξιά.

NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα)

Μοντρέιγ, Γαλλία, 26/10/2020

 

Πηγή:https://lanticapitaliste.org/ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

98

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση