Σκοτώθηκε εργαζόμενος στην καθαριότητα στον Ωρωπό πέφτοντας από το απορριμματοφόρο

Σκοτώθηκε εργαζόμενος στην καθαριότητα στον Ωρωπό πέφτοντας από το απορριμματοφόρο

Ένας 46χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ωρωπού, τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το εργατικό δυστύχημα έγινε γνωστό από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας παράλληλα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας. «Κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό “ατύχημα”, αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

Άλλη μια ανθρώπινη ζωή προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων στην Ελλάδα, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης, ένας 46χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Ωρωπού, έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου στο οποίο και επέβαινε.

Την είδηση του θανάτου του συναδέλφου τους, έκανε γνωστή το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, καταγγέλλοντας «ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα». Επίσης το Συνδικάτο επισημαίνει πως «τα εργατικά «ατυχήματα» δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων».

Ακόμα προσθέτει πως «τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

 

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο Τύπου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Σήμερα, ξημερώματα, 46χρονος συνάδελφος εργαζόμενος στη καθαριότητα του Δήμου Ωρωπού έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με ευθύνη των Δημάρχων και της Κυβέρνησης. Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος προστέθηκε στη μαύρη λίστα.

Κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό «ατύχημα», αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Τα εργατικά «ατυχήματα» δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Πηγή:thepressproject.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση