Η αλληλεγγύη νίκησε!

Η αλληλεγγύη νίκησε!

Θεσσαλονίκη, 4 Νοέμβρη 2020

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το χρέος του «Οδυσσέα» προς την Εφορία επιτέλους αποπληρώθηκε, δυόμιση χρόνια πριν τη λήξη των δόσεων της ρύθμισης, χάρη στη βοήθεια των μελών και των φίλων του, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για πολιτική λύση και διαγραφή του χρέους.
Ένα χρέος άδικο, ένα χρέος 78.000 ευρώ, που επιβλήθηκε στα χρόνια των μνημονίων και της ανόδου της ακροδεξιάς, ένα χρέος που απειλούσε τη λειτουργία του Σχολείου Αλληλεγγύης μας, ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Ο αγώνας των μελών του «Οδυσσέα», που συνέχισαν να εργάζονται συλλογικά και με πλήρη ανιδιοτέλεια για τη μόρφωση χιλιάδων μεταναστών, παλιννοστούντων και προσφύγων δεν ανακόπηκε από τον φόβο της οικονομικής εξόντωσης και των δικαστικών διώξεων.
Η αλληλεγγύη νίκησε. Πρόκειται μια νίκη όσων αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση, την έκφραση και τη δημιουργία όλων των ανθρώπων, μια νίκη όσων αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό.
Ευχαριστούμε θερμά τις εκατοντάδες των φίλων του «Οδυσσέα», καθώς και τις δεκάδες των εκπαιδευτικών σωματείων και άλλων κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων που συνεισέφεραν έμπρακτα.
Το Σχολείο μας θα συνεχίσει το έργο του από εδώ και πέρα με ακόμα περισσότερη επιμονή, συστηματικότητα και ορμή.

Το Διοικητικό Συμβουλίο του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας»

 

Πηγή:sxoleioodysseas.weebly.com

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση