Η πρώτη τρανς γερουσιάστρια στην ιστορία των ΗΠΑ

Η πρώτη τρανς γερουσιάστρια στην ιστορία των ΗΠΑ

Η Σάρα ΜακΜπράιντ έγινε το πρώτο διεμφυλικό άτομο που εκλέγεται σε θέση γερουσιάστριας, κερδίζοντας εύκολα τη θέση στην Πολιτεία του Ντέλαγουερ

Η ΜακΜπράιντ είναι 30 ετών, θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και αποτέλεσε το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. «Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο twitter λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

 

Στην Σάρα ΜακΜπράιντ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό η ψήφιση της νομοθεσίας για την ταυτότητα φύλου στο Ντέλαγουερ. Η Σάρα ΜακΜπράιντ εργάστηκε για σειρά ετών στις προεκλογικές εκστρατείες του γιου του Τζο Μπάιντεν, Μπο. Μάλιστα εκείνος την κάλεσε, όταν μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική της προτίμηση. «Σάρα, ήθελα να ξέρεις πως είμαι πολύ περήφανος για σένα. Σε αγαπώ και είσαι πάντα μέρος της οικογένειας Μπάιντεν» φέρεται να της είπε. Από τότε έχουν περάσει 10 χρόνια και ο γιος του Τζο Μπάιντεν δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

 

Πηγή:thepressproject.gr

77

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση