Ακροδεξιές σπαζοκεφαλιές Πατούλη

Ακροδεξιές σπαζοκεφαλιές Πατούλη

Στέργιος Ζιαμπάκας

Ψήφισμα «ενάντια στη βία από όπου κι αν προέρχεται», που συσπείρωσε εκ νέου ανίερες συμμαχίες και στηλιτεύτηκε από την αντιπολίτευση, κατέθεσε η παράταξη του περιφερειάρχη.

Σε αδιανόητες μεθοδεύσεις επιμένει να επιδίδεται η περιφερειακή αρχή Αττικής του Γ. Πατούλη, με στόχο να αλιεύσει στα θολά νερά της Ακροδεξιάς και να διατηρήσει ανίερες συμμαχίες και πλειοψηφικούς συσχετισμούς υπέρ των εισηγήσεών της. Στη χθεσινή συνεδρίαση (συνέχεια της προ εβδομάδος τηλεδιάσκεψης που διεκόπη λόγω προχωρημένης ώρας) το περιφερειακό συμβούλιο υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα της περιφερειακής αρχής «ενάντια στη βία από όπου κι αν προέρχεται».

Πρόκειται για ψήφισμα που κατατέθηκε από την παράταξη Πατούλη μετά τη 2η απόπειρα του Θ. Τζήμερου να τεθεί προς ψήφιση δικό του ψήφισμα περί «κομματικής βίας», με στόχο να εξισώσει κομμουνισμό με ναζισμό. Από την άλλη, το ψήφισμα του περιφερειάρχη εξίσωσε την ιστορική απόφαση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με την (αναμφισβήτητα απαράδεκτη) επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Το ψήφισμα της περιφερειακής αρχής στηλιτεύτηκε από το σύνολο των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων. Για «γραμμάτια μιας ακροδεξιάς στροφής» της διοίκησης Πατούλη, «αυτής που οδήγησε τον περιφερειάρχη να καταθέσει στεφάνι στον Κατσίφα» αλλά όχι να ζητήσει να της επιτραπεί η κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, έκανε λόγο η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου. «Ο περιφερειάρχης έχει ανάγκη τις ψήφους από χώρους που εκλέχτηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ρατσιστικό, μισαλλόδοξο λόγο. Κάνετε λάθος που ζεσταίνεται το φίδι στον κόρφο σας», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Προφανώς και το ψήφισμα δεν είχε καμία αναφορά στο όργιο αστυνομικής βίας μία ημέρα πριν, κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ που τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αποχή από την ψηφοφορία

Η αντιπολίτευση απείχε από την ψηφοφορία. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της παράταξης Πατούλη (πλην της Ελένης Αβραμοπούλου), του Θ. Τζήμερου εφόσον έγινε δεκτό το αίτημά του «να μπει και μια παράγραφος για την κομματική βία» και λοιπών ανεξάρτητων-συνεργαζόμενων συμβούλων (πλην του Αθ. Βαθιώτη).

Βεβαίως, υπερψήφισαν και οι πρώην χρυσαυγίτες σύμβουλοι, με τον Δ. Ανδρεάκο να έχει και… ενστάσεις επί του ψηφίσματος, ισχυριζόμενος ότι «η δική μας υπόθεση (σ.σ.: η καταδίκη της Χρυσής Αυγής) δεν έχει τελεσιδικήσει»! Στις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων συμβούλων, έτερος πρώην χρυσαυγίτης άρχισε να επιτίθεται φραστικά κατά «μπολσεβίκων» και «απογόνων του Μαρξ». Υπό την ανοχή του κ. Πατούλη που, κατά τα άλλα, καταδικάζει τη βία.

Πηγή:efsyn.gr

77

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση