«Όχι άλλο θύμα στην «αποθήκη» ψυχών της Μαλακάσας»

«Όχι άλλο θύμα στην «αποθήκη» ψυχών της Μαλακάσας»

Τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων έφερε ξανά στην επιφάνεια το χθεσινό τραγικό γεγονός στην δομή της Μαλακάσας, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όχημα που εκτελούσε εργασίες συντήρησης παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο.

Ο Δήμος Ωρωπού καταγγέλλει τον τις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν υπογραμμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή έχει συντονίσει τις προσπάθειές του, σε όσα ζητήματα έχει αρμοδιότητα, προκειμένου να διευκολύνει και τις κάνει πιο ανθρώπινες, χωρίς όμως να έχει σταματήσει προωθεί το αίτημα του κλεισίματος αυτών των δομών και την εύρεση μόνιμης, ανθρώπινης και δίκαιης λύσης.

«Δεν είναι λύση η δημιουργία ανθρώπινων «αποθηκών», ούτε αποτελούν ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας οι πρόσκαιρες λύσεις αυτού του είδους, που σαφώς δεν επιλύουν τα προβλήματα, αλλά τα κουκουλώνουν και τα καλύπτουν προσωρινά. Ούτε δίνει διέξοδο τόσο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες, που με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται με τραγικό τρόπο και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν με νόημα και ανθρωπιά» σημειώνει ο δήμος.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Γιασημάκης, τόνισε πως ο Δήμος Ωρωπού θα συνεχίσει να ζητά την απομάκρυνση των δομών αυτών από την Μαλακάσα, και ταυτόχρονα όσο αυτό δεν γίνεται θα προσπαθεί να στηρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής  που δεν γνωρίζει διαχωρισμούς χρώματος, εθνότητας, θρησκείας.

«Όχι άλλο θύμα σε αυτή την «αποθήκη» ψυχών της Μαλακάσας. Απομάκρυνση των δομών από τον Δήμο Ωρωπού. Διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και προστασία της ζωής των προσφύγων των Δομών, μέχρι να γίνει κατορθωτή η απομάκρυνση τους με μόνιμο και σωστό τρόπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: efsyn.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση