Η σήψη στην κοινωνία έχει χίλια πρόσωπα

Η σήψη στην κοινωνία έχει χίλια πρόσωπα

Ανακοίνωση για την πρόσφατη ανάρτηση του Τζήμερου

Η ΣΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Ως φοιτητές και φοιτήτριες Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζουμε την δημόσια στοχοποίηση μέλους του διδακτικού προσωπικού του τμήματος μας, που πλήττει όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα καθηγητών και φοιτητών, το τμήμα μας, και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συγκεκριμένα, καθώς και συνολικά τον ρόλο του πανεπιστημίου ως φορέα ανοιχτής κυκλοφορίας ιδεών και κριτικής σκέψης.
Ο λόγος γίνεται για την ανάρτηση που έγινε μέσα από την επίσημη πολιτική σελίδα του Θάνου Τζήμερου, κατά της καθηγήτριας του τμήματός μας Σοφίας Βιδάλη, με στόχο την ίδια και τις αριστερές πολιτικές και ιδεολογικές της πεποιθήσεις. Η χυδαία φρασεολογία, το ύφος, το περιεχόμενο και η στόχευση του κειμένου του κύριου Τζήμερου θυμίζει τις εποχές του στιγματισμού και των πολιτικών διώξεων πολιτών στην βάση των αριστερών τους πολιτικών φρονημάτων, από την όχι και τόσο μακρινή ιστορία της Ελλάδας, την οποία, μέσα από τα σχόλια κάτω από την δημοσίευσή του, φαίνεται πως ενδεχομένως ο ίδιος και πολλοί από τους ακολούθους του αναπολούν με νοσταλγία. Χρειάζεται να διακρίνουμε την πολιτική διαφωνία και την ελευθερία του λόγου από την ρητορική μίσους και την προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που επιχειρείται στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Το Πάντειο, και το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, η «σφηκοφωλιά της αριστερίλας» όπως χαρακτηρίστηκε, απαρτίζεται μόνο από περήφανες «μέλισσες» και «σφήκες», που αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια ελέγχου του αντικειμένου των σπουδών μας συνολικά, και συγκεκριμένα σχετικά με την τοποθέτηση ενάντια στην αστυνομική βία των μαθημάτων της κ. Βιδάλη, που αποτέλεσε και την αφορμή της στοχοποίησης της. Ο κ. Τζήμερος και οι οπαδοί του θεωρούν πως «μολυνόμαστε» από τους καθηγητές και της καθηγήτριες των κοινωνικών επιστημών. Αντιθέτως, του απαντάμε, δεν αποτελούν «μόλυνση» η ελεύθερη κριτική σκέψη, η κοινωνική θεωρία και η ανθρωποδικαιωματική προσέγγιση που διδασκόμαστε μέσα από μαθήματα όπως αυτά της κ. Βιδάλη και των υπόλοιπων διδασκόντων/ουσών μας, αλλά η ρητοτική μίσους, ο ρατσισμός και η ακροδεξιά πολιτική που ο ίδιος αντιπροσωπεύει και αναπαράγει δημόσια μέσα από τέτοια κείμενα.
Δηλώνουμε υπερήφανες/οι για το προσωπικό του πανεπιστημίου μας και το αντικείμενο των σπουδών μας. Η άποψη μας για την πανεπιστημιακή αστυνομία εκφράζεται από το ΌΧΙ που έχει στοχοποιήσει το Πανεπιστήμιο μας, τις/τους καθηγήτριες/τές, τις/τους φοιτήτριες/τές και τις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα. Τασσόμαστε με τις μέλισσες και όχι με τους λύκους.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ
ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ/ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ
Φοιτήτριες/τες Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου.
Πηγή: facebook.com/Φοιτητές/τριες Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
563

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση