Ο Σαλάχ αγοράζει οξυγόνο για τις ΜΕΘ και στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες στην Αίγυπτο

Ο Σαλάχ αγοράζει οξυγόνο για τις ΜΕΘ και στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες στην Αίγυπτο

O ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ Μο Σαλάχ δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός αθλητής. Είναι κι ένας ταπεινός άνθρωπος, που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και στηρίζει τους πολίτες της πατρίδας του που περνάνε δύσκολα.

Για ακόμη μια φορά ο Σαλάχ απέδειξε ότι έχει κοινωνικές ευαισθησίες, προχωρώντας στη δωρεά μηχανημάτων οξυγόνου στο γενικό νοσοκομείο της πόλης Μπαγιούν, μετά από εκκλήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου για έλλειψη οξυγόνου στις ΜΕΘ και αδυναμία κάλυψης του κόστους προμήθειας των μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανεξάρτητες κοινωνικές οργανώσεις στην Αίγυπτο, πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορονοϊό λόγω της έλλειψης οξυγόνου και της αδιαφορίας του καθεστώτος να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, με μέλη του υγειονομικού προσωπικού να έχουν πολλές φορές συλληφθεί για άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Η κίνηση του Σαλάχ αναμένεται να δώσει προσωρινή διέξοδο στην τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρα και να υποστηριχτούν οι διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο της Μπαγιούν.

Μέσα από το ίδρυμα Nagrig Charity Association που δημιούργησε το 2017, ο Σαλάχ έχει επίσης χρηματοδοτήσει την αγορά ασθενοφόρων στην πόλη Ναγκρίγκ, ενώ τον περασμένο Απρίλιο έκανε δωρεάν για την αγορά χιλιάδων τόνων φαγητού για να στηρίξει αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην επαρχία Γκαρμπίγια, προχωρώντας επίσης στη δημιουργία σχολείου για κορίτσια, αθλητικών εγκαταστάσεων και ενός εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

Το ίδρυμα έχει ακόμα δημιουργήσει ξενώνες φιλοξενίας για ορφανά παιδιά και άστεγους, ενώ κάθε μήνα στηρίζει οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες. «Ο Σαλάχ είναι πάντα σε επικοινωνία μαζί μας, κινητοποιείται άμεσα κάθε φορά που προκύπτει μια σημαντική ανάγκη. Είναι πάντα έτοιμος να παρέμβει αποτελεσματικά και να δώσει λύσεις», δήλωσε ο Χασάν Μπακρ, επικεφαλής του ιδρύματος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην αιγυπτιακή τηλεόραση.

Πηγή: rosa.gr

 

122

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση