Οι “κακοί” μετανάστες στο μετρό αποδείχθηκαν Έλληνες εκθέτοντας τους ρατσιστές!

Οι “κακοί” μετανάστες στο μετρό αποδείχθηκαν Έλληνες εκθέτοντας τους ρατσιστές!

Ημεδαποί οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη, την ώρα που τα Ελληνικά ΜΜΕ πλαισίωναν την είδηση με την συνηθισμένη ρατσιστική και ξενοφοβική τακτική, που τα διέπει κάνοντας λόγο για Αλγερινούς δράστες.

Δυστυχώς όμως για εκείνους, το παραμύθι δεν είχε δράκο και οι δράστες αποδείχθηκαν Έλληνες. Όχι πως έχει σημασία η καταγωγή των δραστών, όμως έχει σημασία να αναλογιστούν όλοι εκείνοι που ζητούσαν επί πινακί τις κεφαλές των δύο “κακών μεταναστών”, πως το έγκλημα δεν γνωρίζει γλώσσα, χρώμα δέρματος και καταγωγή.

Ο εντοπισμός των δύο ημεδαπών αδερφών, 15 και 17 ετών, έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Οι δύο νεαροί κρύφτηκαν από την πρώτη στιγμή, όπως τους συμβούλευσε αστυνομικός ο οποίος ζούσε σε παρακείμενο σπίτι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος τους είπε να μην παραδοθούν στις Αρχές.

Η δίωξη εναντίον τους αναμένεται να είναι σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς είναι ανήλικοι. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, σημείωσε ότι “αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι να επιβληθούν αναμορφωτικά μέτρα”.

Χρονικό της επίθεσης
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι νεαροί μπήκαν στο σταθμό του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ομόνοια και έπειτα φραστικό επεισόδιο με τον εργαζόμενο, όταν εκείνος κατέβηκε στο σταθμό στην Ομόνοια πήγαν από πίσω και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι.

Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε».

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Εφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σαν να μου κόπηκαν τα πόδια. Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδιας που ήταν εκεί κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους, δεν τους πρόλαβε», είπε σε συνέντευξή του ο 52χρονος.

Πηγή: rosa.gr

154

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση