Δολοφονία τρανς άντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

Δολοφονία τρανς άντρα στο Πουέρτο Ρίκο.

Τζένη Πατεράκη

Η αστυνομία ερευνά τη δολοφονία του τρανς άνδρα, Samuel Edmund Damián Valentín, που βρέθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020, με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στο Hwy PR-181 του Trujillo Alto, στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη μάρτυρα που οδηγούσε στη λεωφόρο PR-181 νωρίς το Σάββατο το πρωί, χτύπησε ένα «αντικείμενο», όπως ανέφερε. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, βγήκε από το αυτοκίνητό της και είδε το θύμα με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Το θύμα, ο Samuel Edmund Damián Valentín, όταν βρέθηκε, φορούσε μαύρο παλτό και μαύρο παντελόνι.

Ο Samuel Edmund Damián, τρανς άντρας, βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου στο Trujillo Alto, στο Πουέρτο Ρίκο.

Σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο της έρευνας, δεν αποκλείεται κανένα κίνητρο, δήλωσε οJosé Padín, διευθυντής του τμήματος ανθρωποκτονιών της Καρολίνας, ο οποίος περίμενε σήμερα για τα αποτελέσματα της πιστοποίησης θανάτου από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικών Επιστημών και την επίσημη ταυτοποίησή τους.

Το θύμα κακοποιήθηκε από την αστυνομία η οποία αναφερόταν σε λάθος όνομα και φύλο για αρκετές ημέρες καθυστερώντας έτσι την έρευνα. Οι τοπικοί ακτιβιστές παροτρύνουν την αστυνομία να εξετάσει το ενδεχόμενο διερεύνησης της δολοφονίας του ως έγκλημα μίσους.

Τώρα που γνωρίζουν ότι ήταν τρανς άνδρας, ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Pedro Julio Serrano προέτρεψε τις αρχές, να αναφέρονται με τα σωστά στοιχεία και να ερευνήσουν τις πρόσφατες δολοφονίες άλλων ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων.

«Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ότι δεν αναγνωρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ θύματα στις αναφορές περιστατικών τους. Σχεδόν κάθε φορά που δολοφονείται ένας ΛΟΑΤΚΙ άνθρωπος, το αναγνωρίζει η ίδια η κοινότητα. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν συμμορφώνονται με τα πρωτόκολλά τους και μάλιστα φαίνεται ότι θέλουν να αγνοήσουν, να κάνουν αόρατα και να ελαχιστοποιήσουν το σοβαρό πρόβλημα του κύματος της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας που μας στοιχειώνει σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ότι πριν», δήλωσε ο Serrano.

Ερευνητές που έχουν ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Σώματος Ποινικής Έρευνας της Καρολίνας, μαζί με τον εισαγγελέα Juan Domínguez, διερευνούν την υπόθεση.

 

 

Πηγή: t-zine.gr

62

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση