Οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο ξανά στους δρόμους με τη «Σχεδία» ανά χείρας

Οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο ξανά στους δρόμους με τη «Σχεδία» ανά χείρας

Το αγαπημένο περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μια ευκαιρία σε αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους που προέρχονται από κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς να εξασφαλίσουν αξιοπρεπώς ένα εισόδημα, επιστρέφει από σήμερα.

Από σήμερα θα βρίσκονται ξανά στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». «Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε, αναγνωρίζοντας την ατομική μας ευθύνη και τις υποχρεώσεις μας, να μην επιστρέψουμε ποτέ ξανά σε συνθήκες όπως αυτές που βιώσαμε τις τελευταίες 66 μέρες -τόσες είναι οι πολύ δύσκολες μέρες που μεσολάβησαν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, όταν ανεστάλη η έκδοση του περιοδικού. Είναι υποχρέωσή μας, είναι στο χέρι μας» αναφέρουν.

«Όπως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, στη «σχεδία» επιμένουμε πάρα πολύ σε ζητήματα προσωπικής υγιεινής και ατομικής ευθύνης. Στους ανθρώπους μας όλο αυτό το διάστημα -εκτός όλων των άλλων- έχουν διανεμηθεί χιλιάδες μάσκες, εκατοντάδες λίτρα αντισηπτικού. Από σήμερα, που θα ξανασμίξουμε, θα έχουμε νέο γύρο παραδόσεων υγειονομικού υλικού» προσθέτουν επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι της «σχεδίας» θα είναι εδώ, κρατώντας το τεύχος που από τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου, περίμενε καρτερικά τη σειρά του να ξεκινήσει το ταξίδι του από χέρι σε χέρι, από αναγνώστη σε αναγνώστη, σε ολόκληρη την υφήλιο.

«Τεύχος #87, Δεκέμβριος 2020» αναγράφεται στο εξώφυλλο. Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το μεθεπόμενο τεύχος.

 

Πηγή: thepressproject.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση