Ινδία: Συνέλαβαν ακτιβίστρια για το «toolkit» διαμαρτυριών της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ινδία: Συνέλαβαν ακτιβίστρια για το «toolkit» διαμαρτυριών της Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η 22χρονη Ντίσα Ρέβι επιχείρησε να βοηθήσει τους εξεγερμένους Ινδούς αγρότες και το πλήρωσε με σύλληψη από την αστυνομία.

Οι πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις των Ινδών αγροτών βρίσκονται ήδη στον τρίτο μήνα τους δημιουργώντας πονοκεφάλους στην ινδική κυβέρνηση η οποία άρχισε να εφαρμόζει μέτρα προληπτικής καταστολής.

Στο πλαίσιο αυτής της «προσπάθειες» οι αρχές συνέλαβαν την 22χρονη Ινδή ακτιβίστρια Ντίσα Ρέβι διότι κοινοποίησε ένα έγγραφο-οδηγία προς τους αγρότες για τις διαμαρτυρίες τους.

Η Ρέβι κατηγορείται πλέον για συνωμοσία και όπως γίνεται αντιληπτό κινδυνεύει με φυλάκιση. Και όλα αυτά γιατί χρησιμοποίησε ένα έγγραφο που πρώτα είχε δημοσιεύσει η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η γνωστή ακτιβίστρια της κλιματικής αλλαγής.

 

Οι αγρότες στην Ινδία, εκατοντάδες εκατομμύρια στην αχανή χώρα, διαμαρτύρονται γιατί οι νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις τους αφήνει ευάλωτους στις πρακτικές των μεγάλων ιδιωτικών εταιρίων οι οποίες πλέον θα είναι ελεύθερες να προσφέρουν τιμές που αυτές επιθυμούν για την αγορά των προϊόντων.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως οι μεγαλύτερες αγροτικές κινητοποιήσεις όλων των εποχών.

 

 

Πηγή: news247.gr

71

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση