Ισπανία: Διαδηλώτρια έχασε το μάτι της από βλήμα των αστυνομικών δυνάμεων

Ισπανία: Διαδηλώτρια έχασε το μάτι της από βλήμα των αστυνομικών δυνάμεων

Μόλις στα 19 της χρόνια, διαδηλώτρια στην Ισπανία θα συνεχίσει από εδώ και πέρα τη ζωή της μ’ ένα μάτι αφού το άλλο υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά.

Η αστυνομική καταστολή στη συγκεντρώσεις που έγιναν στη Βαρκελώνη κατά της φυλάκισης του Πάμπλο Χασέλ προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη σε μία νεαρή διαδηλώτρια.

Η μόλις 19χρονών κοπέλα έχασε το δεξί της μάτι μετά από βολή βλήματος από αστυνομικό και θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο επεμβάσεις για τη μερική αποκατάσταση, τουλάχιστο αισθητικό μέρος.

Οπως έγινε γνωστό το μάτι της νεαρής κοπέλας δεν είναι δυνατόν να σωθεί αφού ο βολβός καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στην κοπέλα δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και στην αρχή διαπιστώθηκε ότι η βλάβη δεν είναι τόσο εκτεταμένη. Ωστόσο μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν ότι το μάτι δεν μπορεί να σωθεί.

Το περιστατικό κατήγγειλε ομάδα για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ισπανία η οποία αναζητά τον υπεύθυνο μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων που δρούσαν στην περιοχή.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας έλεγαν την Τετάρτη το βράδυ ότι δεν είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό. Ωστόσο συλλέγονται, όπως τόνισαν στοιχεία ενώ βρίσκονται σε επικοινωνία με την οικογένεια της κοπέλας η οποία με τη σειρά της ζήτησε από τα ΜΜΕ το μέγιστο δυνατό σεβασμό.

 

 

 

Πηγή: news247.gr

47

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση