Ανοίγει ο δρόμος για απόδοση δικαιοσύνης μετά τις δεκάδες καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση

Ανοίγει ο δρόμος για απόδοση δικαιοσύνης μετά τις δεκάδες καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική κακοποίηση

Εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, μετά τη σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς για περιστατικά βίας, σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησής, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Όπως έχει γίνει γνωστό, τη Δευτέρα θα βρεθεί στον εισαγγελέα για να καταθέσει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ανοίγει «Φάκελο σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου» η οποία διευρύνει την έρευνα που ξεκίνησε, μετά τις δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος επιφανούς ηθοποιού και σκηνοθέτη για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και κάλεσε τη Δευτέρα το πρωί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τον μάρτυρα να του γνωστοποιήσει επίσημα, υπό την θεσμική ιδιότητα που κατέχει, όσες καταγγελίες έχουν παραληφθεί από το Σωματείο Ηθοποιών για πράξεις που παραμένουν ενεργές ποινικά, δηλαδή δεν έχουν παραγραφεί, προκειμένου να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπιμπίλας καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του προσώπου που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, καθώς η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για αξιόποινες πράξεις που δεν έχουν παραγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας για τις εξελίξεις στις καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου δήλωσε πως έχει παραξενευτεί που ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει ακόμη αυτούς που καταγγέλλονται. «Είναι ένα εύλογο ερώτημα αυτό, τόσο για εμάς όσο και για όλη την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

188

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση