Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι»: παρέμβαση στα γραφεία της ΕΕ για την άρση της ασυλίας του Λαγού

Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι»: παρέμβαση στα γραφεία της ΕΕ για την άρση της ασυλίας του Λαγού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Να αρθεί η ασυλία του Λαγού! Να συλληφθούν οι Παππάς-Λαγός και να οδηγηθούν στη φυλακή!
Ποτέ δε πιστέψαμε πως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τη δικαιοσύνη θα σήμαινε το τέλος του φασισμού στην Ελλάδα. Μπορεί να κερδίσαμε τη μάχη, όμως ο πόλεμος με τον φασισμό μαίνεται ακόμα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την καταδίκη επιδιώκει να απευθυνθεί στο ακροδεξιό ακροατήριο όπως και άλλα μικρότερα μορφώματα όπως οι Έλληνες ΓΤΠ του Κασιδιάρη και η ΕΛΑΣΥΝ του Λαγού.

Την ίδια ώρα που του Υπ. Προ.Πο. και η ΕΛ.ΑΣ. στοχοποιούν και καταστέλλουν βάρβαρα φοιτητές, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές εργαζόμενους και εν γένει κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται και φτάνουν στα όριά του έναν απεργό πείνας, «κάνουν πλάτες» και συγκαλύπτουν του φυγόποινους πρώην βουλευτές-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παπά και Γιάννη Λαγό.
Από τον Οκτώβρη, που η Χρυσή Αυγή αναγνωρίστηκε με τη σημαντική πίεση και συμβολή του αντιφασιστικού κινήματος από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά στελέχη της φυλακίστηκαν, ο πρώην βουλευτής κι υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παπάς και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, παραμένουν ασύλληπτοι.
Παρά το γεγονός ότι ο Παππάς παρακολουθούταν και «δεν υπήρχε περίπτωση να διαφύγει», η περίπτωση αυτή δεν είναι μια απλή αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση Λαγού, όπου τα απαιτούμενα για να συζητηθεί η άρση της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας έγγραφα έφτασαν αμετάφραστα στις Βρυξέλλες. Σήμερα στην Ευρωβουλή υπάρχει ακρόασή του επί του θέματος της άρσης ασυλίας. Απαιτούμε η ασυλία να αρθεί και ο ναζί Λαγός να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Ελλάδα! Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση της ανοχής αν όχι συγκάλυψης συνηγορεί και η στάση της ΕΛ.ΑΣ., που ενώ συμπεριφέρθηκε με απίστευτη βία στις συγκεντρώσεις των φοιτητών, δεν ενόχλησε καθόλου τη συγκέντρωση των ελάχιστων, θλιβερών εναπομείναντων χρυσαυγιτών για την επέτειο των Ιμίων. Την ίδια ώρα που κάθε μέρα η αστυνομία στήνει σκευωρίες συλλαμβάνει και κακοποιεί αγωνιστές, η δικαιοσύνη αποφυλακίζει ήδη τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Παπαβασιλείου που έκαιγε μαγαζιά μεταναστών στην πλατεία Αμερικής.
Από πλευράς μας, θα επιμένουμε μέχρι τέλους πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, θα στηλιτεύουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψής τους και θα απαιτούμε την τιμωρία των εγκληματιών νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό, βρεθήκαμε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα και παράλληλα μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου ανοίξαμε πανό, απαιτώντας την έκδοση και φυλάκιση του φυγόποινου χρυσαυγίτη Λαγού και τη σύλληψη και φυλάκιση του επίσης φυγόποινου χρυσαυγίτη Παππά καθώς και του φυγόδικου Θεοδώρου.
Θα συνεχίσουμε δυναμικά μέχρι να τσακίσουμε το φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

 

77

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση