ΗΠΑ: 76χρονη Ασιάτισσα δέχτηκε επίθεση από 39χρονο ρατσιστή και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

ΗΠΑ: 76χρονη Ασιάτισσα δέχτηκε επίθεση από 39χρονο ρατσιστή και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Η επίθεση στην 76χρονη Αστιάτισσα είναι μέρος των επιθέσεων με ρατσιστικό κίνητρο που γίνονται ενάντια σε άτομα -κυρίως γυναίκες- ασιατικής καταγωγής.

Αυτό που άξιζε πήρε ένας 39χρονος ρατσιστής που επιτέθηκε βίαια στην 76χρονη Ασιάτισσα Xiao Zhen Xie, πριν λίγες ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Xiao Zhen Xie βρισκόταν στο φανάρι στην Market Street στις 10:30 το πρωί και περίμενε να περάσει απέναντι, όταν ο 39χρονος Steven Jenkins την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο χωρίς καμία αφορμή.

Η ίδια, παρά τον αιφνιδιασμό και τα τραύματά της, ανταπέδωσε τα χτυπήματά του με μια σανίδα που βρήκε και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Ο ίδιος άνδρας είχε επιτεθεί -πάλι αναίτια- λίγο νωρίτερα σε έναν ηλικιωμένο Βιετναμέζο, καθώς στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μπαράζ επιθέσεων σε βάρος ατόμων -και κυρίως γυναικών- με ασιατική καταγωγή.

Ο 39χρονος άνδρας, μάλιστα, είχε χτυπηθεί και πριν την αναίτια επίθεσή του στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η 76χρονη γυναίκα ζει εδώ και 26 χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο. Μετά την επίθεση, δεν βλέπει καλά από το αριστερό της μάτι, που έχει πρηστεί και μελανιάσει και δεν μπορεί να φάει. Έχει πρηστεί, ακόμη, ο καρπός της ενώ έχει επηρεαστεί και ψυχολογικά παρουσιάζοντας μετατραυματικό σοκ.

Η κόρη της, την βοήθησε να μιλήσει στα τοπικά μέσα, μεταφράζοντας. «Είναι τραυματισμένη, φοβισμένη και με το μάτι της να ματώνει», δήλωσε.

Η οικογένειά της, για να την βοηθήσει, δημιούργησε έναν λογαριασμό στο GoFundMe για να μαζέψει χρήματα για τα ιατρικά της έξοδα.

 

 

Πηγή: rosa.gr

42

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση