«Τρεις μέρες ούρλιαζε από τους πόνους, δεν τον πήγαν σε νοσοκομείο»: Οι συνθήκες πίσω από τον θάνατο 44χρονου μετανάστη στην Κω

«Τρεις μέρες ούρλιαζε από τους πόνους, δεν τον πήγαν σε νοσοκομείο»: Οι συνθήκες πίσω από τον θάνατο 44χρονου μετανάστη στην Κω

Τις συνθήκες πίσω από τον θάνατο του 44χρονου μετανάστη Macky Diabate ο οποίος κρατείτο στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Κω φέρνει στην επιφάνεια η ΚΕΕΡΦΑ με καταγγελία της. «Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατι οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοίδη στα κέντρα κράτησης» επισημαίνει και προσθέτει ότι «τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε απο φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Ετσι έχασε τη ζωή του απο περιτονίτιδα μετα από κρίση σκωληκοειδίτιδας», δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

«Ο κυβερνητικός ρατσισμός δολοφόνησε τον Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ αναδεικνύοντας τις συνθήκες πίσω από τον θάνατο ενός 44χρονου μετανάστη στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω.

«Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατι οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοίδη στα κέντρα κράτησης. Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε απο φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Ετσι έχασε τη ζωή του απο περιτονίτιδα μετα από κρίση σκωληκοειδίτιδας!» επισημαίνει η Κίνηση, ενώ δίνει στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

Όπως υπογραμμίζει «πριν ενα μήνα είχαμε τον ομαδικό βασανισμό 15 μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι. Την περασμένη Δευτέρα μετανάστες κατήγγειλαν ότι κόλλησαν πανω από 25 κορονοιό στο ΑΤ Δραπετσώνας αφου οι φύλακες αγνόησαν αιτήματα δύο αρρώστων με πυρετό για τεστ κορονοιού. Μετά τους μετέφεραν όλους στην Αμυγδαλέζα. Το περοστατικό στη Κω θυμίζει το θάνατο του Μοχάμεντ Καμαρα σε ΑΤ της Αττικής, όταν πάλι οι φύκακες δεν μετέφεραν έγκαιρα το κρατούμενο σε νοσοκομείο». «Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον άδικο χαμό του Macky Diabete» καταλήγει.

 

 

Πηγή: thepressproject.gr

234

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση