Εργατική Πρωτομαγία 6η Μάη 2021: Κοινός αγώνας ντόπιων, προσφυγ(ισσ)ων και μεταναστ(ρι)ών

Εργατική Πρωτομαγία 6η Μάη 2021: Κοινός αγώνας ντόπιων, προσφυγ(ισσ)ων και μεταναστ(ρι)ών

Καλούμε στις 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια σε πορεία στη Βουλή.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα για τους εργάτες και τις εργάτριες σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από φυλή, φύλο και σεξουαλική προτίμηση, προέλευση και θρησκεία, 135 χρόνια μετά από την Ιστορική Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης. Τότε που χιλιάδες μετανάστες εργάτες μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους και συντρόφισσές τους έδιναν τη μάχη και επέβαλλαν στα επόμενα χρόνια την καθιέρωση του 8/ωρου.

Σήμερα, 135 χρόνια μετά, στην Ελλάδα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατεβαίνουμε στο δρόμο για να υπερασπίσουμε ξανά το 8/ωρο που απειλείται άμεσα από το νέο νομοσχέδιο-καρμανιόλα του υπουργού των ιδιωτικοποιήσεων Χατζηδάκη. Ένα νομοσχέδιο που αποτελεί ιστορική πρόκληση και στοχεύει κατευθείαν στον πυρήνα των κατακτήσεων των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας, όπως κατοχυρώθηκε από τους αγώνες της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Η Πρωτομαγιά του 2021 σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της μάχης και θα είμαστε στους δρόμους!

Στην κορύφωση της πανδημίας, η Πρωτομαγιά είναι ταυτόχρονα μέρα αγώνα για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας υγείας. Για νέες ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εμβολιασμούς που να είναι σε θέση να καλύψουν άμεσα όλο τον πληθυσμό. Για λεφτά για την Υγεία αντί για πολεμικά αεροσκάφη και φρεγάτες, αντί για νέες προσλήψεις αστυνομικών. Αγωνιζόμαστε για ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα εμβολιαστικά προγράμματα. Για να σταματήσει ο εγκλεισμός των μεταναστών/μεταναστριών και των προσφύγων στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών και της ενδοχώρας με επιπλέον πρόσχημα την προστασία από την πανδημία!

Την ίδια ώρα, οι μετανάστες και μετανάστριες, πρόσφυγες και προσφύγισσες δίνουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους/ισσες τους, αγώνα για την ανατροπή του ρατσιστικού οπλοστασίου της κυβέρνησης. Για να σταματήσουν οι δολοφονίες στα σύνορα, οι παράνομες επαναπροωθήσεις και οι απελάσεις. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα της ντροπής. Για άσυλο και αξιοπρεπή στέγαση σε κάθε πρόσφυγα, άδεια παραμονής σε κάθε μετανάστη που ζει στη χώρα. Τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών αφορούν κάθε εργαζόμενο/η. Η εξαίρεση από στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για τους πιο αδύναμους αποτελούν το πρώτο βήμα για την υποβάθμιση των δικαιωμάτων και της ζωής όλων μας.

Γι΄αυτό καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, νέους και νέες, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, να δώσουμε μαζί το παρών στην απεργία και στις εργατικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της πρωτομαγιάς, που με απόφαση των σωματείων θα γίνουν φέτος την Πέμπτη 6 Μάη.

  • Κάτω τα χέρια από το 8/ωρο
  • Λεφτά για την Υγεία, όχι για όπλα και την αστυνομία
  • Ισότιμη πρόσβαση ντόπιων, προσφυγ(ισσ)ων και μεταναστ(ρι)ών σε εμβόλια και ΕΣΥ
  • Άσυλο και στέγη σε προσφυγ(ισσ)ες, χαρτιά και ίσα δικαιώματα σε μετανάστ(ρι)ες

 

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»

113

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση