Sea Watch: Άνδρες της λιβυκής ακτοφυλακής ξυλοκοπούν πρόσφυγες

Sea Watch: Άνδρες της λιβυκής ακτοφυλακής ξυλοκοπούν πρόσφυγες

Διάσωση προσφύγων ανοιχτά της Λιβύης – φωτ. αρχείου

 

Τον τρόπο με τον οποίο η λιβυκή ακτοφυλακή αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες έφερε στο φως με βίντεο που δημοσίευσε χθες Παρασκευή στον λογαριασμό της στο Twitter η ΜΚΟ Sea Watch.


Το βίντεο δείχνει άνδρες του λιβυκού λιμενικού, όπως αναφέρει, να ξυλοκοπούν μετανάστες και πρόσφυγες στριμωγμένους σε λαστιχένια βάρκα εν πλω, με τους συναδέλφους τους να παρακολουθούν από παραπλέον σκάφος.

 

«Η Sea Watch4 είδε τους αποκαλούμενους άνδρες της Λιβυκής Ακτοφυλακής να ξυλοκοπούν ανθρώπους σε λαστιχένια βάρκα. Για λογαριασμό της Ευρώπης, τους επαναπροωθούν βίαια πίσω στη Λιβύη, παρά τη θέλησή τους», αναφέρεται στην ανάρτηση.

«Με αυτό τον τρόπο γίνονται οι επιχειρήσεις της αποκαλούμενης Λιβυκής ακτοφυλακής: άνθρωποι που κινδυνεύουν ξυλοκοπούνται και αναγκάζονται να επιστρέψουν στην κόλαση από την οποία προσπάθησαν να διαφύγουν».

Σύμφωνα με την οργάνωση, παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε στη Μεσόγειο, πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να φθάσουν μέχρι την Ιταλία, τις δυο τελευταίες ημέρες. Η γερμανική ΜΚΟ γράφει ότι χθες βράδυ έκανε την τέταρτη διάσωση μέσα σε 48 ώρες, όταν εντόπισε βάρκα με 94 άτομα.

Τώρα στο σκάφος της μεταφέρει 308 μετανάστες και πρόσφυγες και προσπαθεί να βρει λιμάνι για την αποβίβασή τους.


 

Πηγή: efsyn.gr

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση