Συγκλονίζει η νικήτρια του My Style Rocks, Αρετή Λις: Μου έλεγαν, κοίτα έρχεται το τζατζίκι

Συγκλονίζει η νικήτρια του My Style Rocks, Αρετή Λις: Μου έλεγαν, κοίτα έρχεται το τζατζίκι

Η νικήτρια του My Style Rocks Αρετή Λις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΟΝ time αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε στη Γερμανία.


“Είμαι Ελληνίδα και φοιτούσα σε γερμανικό μουσικό γυμνάσιο, όπου εκεί ήταν μόνο Γερμανοί. Ήμουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν μια ‘ξένη’ στο σχολείο τους, που ήταν και αριστούχος. Λέγοντάς μου ‘κοίτα, βρομάει, έρχεται το τζατζίκι’, μου έκαναν ναζιστικά σήματα πάνω στο θρανίο. Στο εστιατόριο που δούλευα των γονιών μου θυμάμαι ότι είπα σε μια πελάτισσα στα γερμανικά ‘Καλά Χριστούγεννα’ και μάλιστα της είπα ‘δεν έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε ως οικογένεια τα Χριστούγεννα λόγω δουλειάς’ και γυρίζει υποτιμητικά και μου απαντά ‘εσείς έχετε Χριστούγεννα; Εσείς είστε μωαμεθανοί’. Δεν απάντησα τίποτα”, είπε η Αρετή Λις και πρόσθεσε:

“Επίσης θυμάμαι ότι μου άρεσε ένα αγόρι πάρα πολύ και με απέκλεισε για το λόγο ότι είμαι Ελληνίδα και δεν ήμουν Γερμανίδα. Δεχόμουν επιθέσεις στα τρένα ότι είμαι ξένη: ‘Έξω οι ξένοι’. Μου έχει επιτεθεί παππούς λέγοντάς μου στη στάση των τρένων ‘δεν έχεις καμία δουλειά στη χώρα, να πας έξω, να φύγεις. Φύγε εκτός Γερμανίας’. Επίσης έχει τύχει να ‘φάω’ πόρτα σε VIP πάρτι στο οποίο συνοδευόμουν από έναν έγχρωμο φίλο μου, ήμασταν ωραία ντυμένοι, αλλά μας έδιωξαν”.

Πηγή πληροφοριών: ΟΝ time


 

Πηγή: enikos.gr

6

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση