Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα

«Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα…». Στη συντριπτική πλειοψηφία των παραμυθιών είναι η τελευταία φράση ως επιστέγασμα της επιτυχίας του ήρωα να υπερνικήσει τα εμπόδια και να κατακτήσει το στόχο του. Σε πολλά παραμύθια η αφήγηση αφορά έναν ήρωα που μάχεται για να κατακτήσει την αγαπημένη του ή το αντίστροφο.

Στο παραμύθι «Η Βασιλική καρδιά» για πρώτη φοράστα ελληνικά δεδομένα, το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα διεμφυλικό άτομο που δίνει την ατομική του μάχη για αποδοχή του εαυτού του και εν συνεχεία για αποδοχή από το οικογενειακό και κοινωνικό του πλαίσιο.

Ένα παραμύθι που υμνεί τη φυλοδιαφορετικότητα, παρουσιάζοντας γλαφυρά τη σύγκρουση των παραδοσιακών οικογενειακών εθίμων με την ατομική επιλογή και τη διαφορετικότητα. Ένα παραμύθι για τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας αναφορικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ηγεσία.

Το παραμύθι «Η Βασιλική Καρδιά» του  απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το θέμα της φυλοδιαφορετικότητας μέσα από ένα παραμύθι.

Το βιβλίο του Γκρεγκ Μακ Γκούνκυ κλοφορείστα ελληνικά από τις εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης και η μετάφραση έχει γίνει από τις Δρ. Ανδρομάχη Μπούνα (Διδάσκουσα Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) και Γεωργία Κιζιρίδου (Εξελικτική -Σχολική Ψυχολόγο).

Για προπαραγγελίεςστο τηλέφωνο: 2108826600 (εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης),ή στο e-mail: cplan [email protected]

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση