Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά στην ανακρίτρια σήμερα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά στην ανακρίτρια σήμερα

Αντωνία Ξυνού

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης πρόκειται να απολογηθεί για το αδίκημα του βιασμού, ύστερα από δύο συμπληρωματικέςς ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του.


Το ανακριτικό κατώφλι θα περάσει για δεύτερη φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος καλείται να απολογηθεί συμπληρωματικά για τις νέες ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του.

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης, ο οποίος ήδη έχει λάβει μία φορά προθεσμία από τη 19η τακτική ανακρίτρια, αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί ξανά στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα μεταχθεί από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται προσωρινά.

Η δικαστική λειτουργός πρόκειται να τον ρωτήσει γύρω από τις πιο πρόσφατες καταγγελίες που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό. Συνολικά η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά τέσσερις καταγγελίες κατά του Δημ. Λιγνάδη.

Η δεύτερη δίωξη ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, μετά τη μήνυση που κατέθεσε νεαρός άνδρας, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Ο καταγγέλλων, ενήλικος τότε, έχει υποστηρίξει ότι ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, ενώ στη συνέχεια του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου -όπως αναφέρεται στη μήνυση- τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και τον βίασε.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει χαρακτηρίσει προϊόν «μυθοπλασίας» τη μήνυση, ισχυριζόμενος ότι ούτε καν τον γνώριζε το μηνυτή, ενώ μιλά και για “στρατευμένους μάρτυρες”.

Τον περασμένο Ιούνιο ασκήθηκε η τρίτη κατά σειρά ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου για το αδίκημα του βιασμού. Όπως έχει γίνει γνωστό, καταγγέλων είναι ένας 24χρονος άνδρας ο οποίος είχε εμφανιστεί οικειοθελώς ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι πριν από 7 χρόνια, όταν δηλαδή ο ίδιος ήταν 17 ετών, υπήρξε κι εκείνος θύμα βιασμού με θύτη τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη. Εμφανίζεται να κατέθεσε πως ο τελευταίος τον «ψάρεψε» στον δρόμο και ότι μετά από πρόσκληση του κατηγορούμενου πήγε στο σπίτι του, δίχως να του περάσει από το μυαλό ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος, καταλήγοντας να βιαστεί.


 

Πηγή: news247.gr

15

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση