Με κυρώσεις απειλεί την Ουγγαρία για διακρίσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με κυρώσεις απειλεί την Ουγγαρία για διακρίσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με νομικές κυρώσεις απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την ακροδεξιά Ουγγαρία. Ο λόγος είναι ο αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμος που πρόκειται να θέσει σε ισχύ η χώρα και εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την πορνογραφία. «Ας είμαστε ξεκάθαροι. Κάνουμε χρήση αυτών των εξουσιών όποιο και αν είναι το κράτος μέλος που παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε επιπλέον η πρόεδρος της Επιτροπής.


Με κυρώσεις απειλεί η Ευρώπη την ακροδεξιά Ουγγαρία, για τον αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμο που πρόκειται να εισάγει. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αν η χώρα δεν υπαναχωρήσει ως προς τον νόμο που εισάγει διακρίσεις θα εκκινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters «Η ομοφυλοφιλία εξομοιώνεται με την πορνογραφία. Αυτή η νομοθεσία χρησιμοποιεί την προστασία των παιδιών για να κάνει διακρίσεις εναντίον των ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Είναι ντροπή», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

 

Η Κομισιόν έστειλε στο τέλος του Ιουνίου ένα πρώτο σημείωμα προς τις ουγγρικές αρχές για να εκφράσει «νομικές ανησυχίες» σχετικά με το κείμενο που υιοθετήθηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο στις 15 Ιουνίου «περί προώθησης της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους», το οποίο προκάλεσε την καταδίκη των Βρυξελλών.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Κάνουμε χρήση αυτών των εξουσιών όποιο και αν είναι το κράτος μέλος που παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε επιπλέον η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η νομοθεσία που εισήγαγε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επικρίθηκε έντονα από τους ηγέτες της ΕΕ σε σύνοδο κορυφής τον περασμένο μήνα, όπου αρκετά κράτη μέλη υπέγραψαν κοινή δήλωση ζητώντας τη δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρουτ να λέει στη Βουδαπέστη να σεβαστεί τις αξίες ανοχής της ΕΕ ή να εγκαταλείψει το μπλοκ των 27 χωρών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει την πλήρη ισχύ του δικαίου της ΕΕ εάν δεν υποχωρήσει, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες. Τέτοια βήματα θα μπορούσαν να σημαίνουν απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δέσμευση πόρων της ΕΕ για τη Βουδαπέστη, λένε οι νομοθέτες της ΕΕ.


 

Πηγή: thepressproject.gr

16

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση