Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Η βία που ασκούσε ο δολοφόνος στην 31χρονη ήταν συνεχής και μπροστά στο παιδί

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Η βία που ασκούσε ο δολοφόνος στην 31χρονη ήταν συνεχής και μπροστά στο παιδί

Ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία- οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου από τη Δάφνη που ομολόγησε ότι σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές την 31χρονη σύζυγό του.


Παράλληλα, σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που διαμορφώνουν το πλαίσιο της νέας γυναικοκτονίας.

Οπως ο ίδιος ο δολοφόνος ομολόγησε στους αστυνομικούς, μαχαίρωσε πάνω στο κρεβάτι την 31χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός μικρού παιδιού επιχειρώντας να αποδώσει τη στυγερή δολοφονία στη «ζήλεια του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι τσακωνόταν συχνά, ενώ ο δολοφόνος χτυπούσε βάναυσα το κορίτσι το οποίο τελευταία είχε κλειστεί στο σπίτι και ήταν εξαφανισμένη από τη γειτονιά.

Το ζευγάρι διέθετε ψητοπωλείο στην περιοχή. Μάλιστα όπως αναφέρουν άνθρωποι που τους γνώριζαν και εκεί οι καυγάδες τους ήταν έντονοι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι γονείς της 31χρονης μένουν σε πολύ κοντινή απόφαση.

Ωστόσο, φαίνεται πως παρά το γεγονός ότι γνώριζαν για τον εφιάλτη που ζούσε η 31χρονη δεν είχαν κάνει κάτι ούτε είχαν καταφέρει να σταματήσουν τον 40χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 31χρονη «ένιωθε αρκετά μόνη και είχε αναπτύξει με γειτόνισσα και φίλη της τέτοια οικειότητα, την οποία ωστόσο δεν είχε αναπτύξει με την οικογένειά της.

Αυτήν τη φορά, ο 40χρονος χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι σκότωσε την 31χρονη γυναίκα του μετά από έντονο καυγά.

Μετά το στυγερό έγκλημα πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ομολόγησε την πράξη του. «Σκότωσα τη γυναίκα μου, μέσα στο διαμέρισμα που μέναμε. Τη ζήλευα παράφορα».

Πρόκειται για την έκτη γυναικοκτονία στην Ελλάδα από την αρχή του έτους, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία γυναίκας μέσα σε έναν μήνα.

 

Γειτόνισσα: «Στις 11 Ιουλίου κάλεσα την αστυνομία, αλλά δεν έκανε τίποτα. Σήμερα φώναξε ξανά βοήθεια, τη σκότωσε»


Οργισμένη δηλώνει η κα Σύλβια Μουρούτη, γειτόνισσα της 31χρονης γυναίκας  που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δάφνη, από την αδράνεια της Αστυνομίας, καθώς είχε καλέσει την άμεση δράση πριν λίγες μέρες να σπεύσει στο σημείο για ενδοοικογενειακή βία, όταν άκουσε τις φωνές της γυναίκας από το διαμέρισμα του ζευγαριού.

Η  κα Μουρούτη, είχε μάλιστα δημοσιοποιήσει το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά, δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!». Και είχε γράψει: «Όχι άγχος παίδες, μόνο τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά. Όταν τη σφάξει λοιπόν θα ενημερώσω πρώτα κανα κανάλι για να σας φωνάξουν».

Η ανάρτηση της Σύλβιας Μουρούτη στις 11 Ιουλίου:

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο .Τα κουδούνια αλλαχτηκαν τη Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!!! ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ. ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΠΑΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΝΗΝΕΡΩΣΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ».
Μιλώντας στο newsbeast η κα Μουρούτη αναφέρει: «Οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας λένε ότι το ζευγάρι έμενε στην πολυκατοικία μας εδώ και 5 χρόνια αλλά πραγματικά εγώ δεν θα μπορούσα να το πω αυτό με σιγουριά, ήταν σχεδόν αόρατοι. Δεν ήταν καθόλου κοινωνικοί άνθρωποι. Εγώ προσωπικά μόνο μια φορά είχα μιλήσει μαζί τους. Ο άντρας έχει ένα σουβλατζίδικο ένα στενό παρακάτω και σε αυτό εργαζόταν και η γυναίκα του.

Οι τσακωμοί την τελευταία διετία ήταν συνεχείς και σχεδόν σαν… προγραμματισμένοι, σαν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του ζευγαριού. Συνέβαιναν κυρίως τα βράδια όταν σχόλαγαν από τη δουλειά ή τις Κυριακές τα μεσημέρια. Αποδέκτης της λεκτικής και σωματικής βίας από τον πατέρα ήταν και το 8 χρόνο παιδί τους, το οποίο επίσης συχνά φώναζε. Το κλίμα της οικογένειας ήταν άκρως πολεμικό.

Το τι ακριβώς λέγανε δεν μπορούσαμε να το ακούσουμε, αλλά ακούγαμε τη βία, την καταλαβαίναμε μέσα από ήχους. Από τα τραβήγματα σωμάτων και επίπλων, από τα σουρσίματα, τα κοπανήματα… Την προηγούμενη φορά που η γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια, πριν από μερικές ημέρες ήταν κοντά μεσάνυχτα.

Κάλεσα αμέσως το 100. Τελικά, είδα από το μπαλκόνι μου το περιπολικό να περνάει από κάτω μετά από 30 λεπτά, να κοντοστέκεται για λίγο και μετά να αποχωρεί. Δεν ανέβηκαν. Εκείνη τη φορά είχε ανέβει και η διαχειρίστρια στον όροφο μας και μού είπε πως η προηγούμενη διαχειρίστρια είχε προσπαθήσει μια φορά να μιλήσει στην γυναίκα, της είχε χτυπήσει το κουδούνι και της είχε μιλήσει.

Αυτό που μου έκανε σήμερα τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως σε αντίθεση με όλες τις άλλες φορές, σήμερα ήταν απολύτως ήσυχοι. Η γυναίκα είπε δύο φορές συνεχόμενα “βοήθεια” και μετά επικράτησε απόλυτη σιγή. Τίποτα άλλο δεν ακούστηκε. Ήταν 10:20 περίπου. Ευτυχώς το παιδί τους δεν ήταν μέσα στο διαμέρισμα.

Στην πολυκατοικία μας, πολυκατοικία με 25 διαμερίσματα, η αλήθεια είναι ότι δεν κινητοποιήθηκαν οι ένοικοι όπως και όσο έπρεπε. Εγώ το έκανα μια φορά. Ίσως βαθιά μέσα μου να τον φοβόμουν κι εγώ τον δολοφόνο. Όμως και όταν κάλεσα την αστυνομία πριν από λίγες ημέρες (στις 11 Ιουλίου όπως αναφέρει σε δημοσίευσή της στο facebook), δεν έγινε τίποτα. Νιώθω απογοητευμένη και οργισμένη μαζί».

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που ολιγώρησαν


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που προ ημέρων, μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, έφτασαν στο διαμέρισμα της Δάφνης, όπου εξελίχθηκε σε τόπο εγκλήματος, αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, «οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Ανακοίνωση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».


 

Πηγή: tvxs.gr

272

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση