«Άλσος και γήπεδα ανοιχτά σε όλους και όλες»

«Άλσος και γήπεδα ανοιχτά σε όλους και όλες»

Πλήθος κόσμου πραγματοποίησε την Κυριακή 26/9 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αττικό Άλσος, διεκδικώντας να δοθούν και πάλι τα γήπεδα τένις στους πολίτες για να τα χρησιμοποιούν ελεύθερα, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δοθούν τα γήπεδα αποκλειστικά προς εκμετάλλευση σε αθλητικά σωματεία, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ζητείται πλέον χρηματικό αντίτιμο από τον κόσμο.


Φωτογραφίες: Μένουμε Ενεργοί

Yπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης έχει προχωρήσει σε εκχώρηση του δημόσιου χώρου των τεσσάρων γηπέδων του Αττικού Άλσους σε ιδιωτικό όμιλο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ενώ αρνείται την όποια συζήτηση εντός περιφερειακού συμβουλίου και μετακυλίει τις ευθύνες σε μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Συγκεκριμένα οι «Αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος», στη σχετική τους ανάρτηση αναφέρουν:

«Εδώ και δέκα χρόνια η χρήση των γηπέδων Αντισφαίρισης του Αττικού Άλσους ήταν ελεύθερη από τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνταν προγράμματα δωρεάν προπονήσεων για ενήλικες και παιδιά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από τις 17-8-21, όμως, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχώρησε τη χρήση και εκμετάλλευση των γηπέδων τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας, κατόπιν της από 22-2-2021 τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Η τροποποίηση έδινε την δυνατότητα στην ΓΓΑ να παραχωρεί τη χρήση κι εκμετάλλευση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους σε αθλητικά σωματεία!

Είμαστε αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος και ωφελούμενοι του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για όλους».

Ζητάμε:

· την ανάκληση της τροποποιημένης σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,

· την ανάκληση της απόφασης της ΓΓΑ για την παραχώρηση των τεσσάρων γηπέδων τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας και

· την επιστροφή της διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.

Ειδικότερα, για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει:

«’Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (υπεύθυνη για τη λειτουργία των γηπεδων) και η Περιφέρεια Αττικής (στην οποία ανήκει η διαχείριση του Άλσους και των γηπέδων), εδώ και ένα μήνα παραχώρησαν (ατελώς) τα γήπεδα σε ιδιωτικό Όμιλο Τένις (Όμιλος Νέας Ιωνίας), που ζητάει αντίτιμο για τις προπονήσεις. Ο “αθλητισμός για όλους” έγινε “αθλητισμός για όσους έχουν να πληρώσουν” και οι αθλούμενοι αντίκρισαν λουκέτα! Ακόμη χειρότερα, στην πορεία έμαθαν ότι αυτό έγινε με απαίτηση της ΓΓΑ για να παραχωρηθούν τα γήπεδα σε Όμιλο που σχετίζεται με τον προσωπικό προπονητή του Λ. Αυγενάκη».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε κάθε έμμεση ή άμεση επιδίωξη ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και των ελεύθερων χώρων καθώς και των κοινωφελών δραστηριοτήτων, όπως είναι ο αθλητισμός, που χρειάζεται και έχει ανάγκη ο λαός μέσα σε αυτούς. Εξ αρχής έχουμε στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων για την επιστροφή των γηπέδων σε αυτούς.

– Άλσος και γήπεδα ανοιχτά σε όλους και όλες!
– Αθλητισμός για όλους
– Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών


 

Πηγή: thepressproject.gr

28

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση