Σεξισμός και παρενοχλήσεις στη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος

Σεξισμός και παρενοχλήσεις στη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος

Με ανοιχτή επιστολή νυν και πρώην εργαζόμενοι της «Blue Origin» του Τζεφ Μπέζος καταγγέλλουν πως σε αυτή επικρατεί μια κουλτούρα σεξισμού και πως δεν τηρούνται τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας.


Οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για «σταθερά ακατάλληλη» συμπεριφορά ηγετικών στελεχών σε βάρος γυναικών και αναφέρουν ότι ανώτερος υπάλληλος έχει καταγγελθεί επανειλημμένα για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κείμενο, νέες υπάλληλοι προειδοποιήθηκαν από συναδέλφους τους να μείνουν μακριά από ένα άλλο στέλεχος, το οποίο φέρεται να χτύπησε μια γυναίκα στο παρελθόν.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι το εργατικό δυναμικό συγκροτείται κυρίως από άνδρες εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από λευκούς.

Και τονίζουν την ανάγκη να αλλάξει το τοξικό εργασιακό περιβάλλον, που έχει δημιουργηθεί στην εταιρεία διαστημικών πτήσεων του ιδιοκτήτη της Amazon και «αντικατοπτρίζει ό,τι χειρότερο» συμβαίνει στον σημερινό κόσμο.

Επίσης, οι πρώην και νυν εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως προτιμάται η εταιρεία προτιμά την «ιλιγγιώδη ταχύτητα» αντί για την ασφάλεια. «Το 2020, οι ηγέτες της εταιρείας επέδειξαν αυξανόμενη ανυπομονησία με το πρόγραμμα της New Shepard για λίγες πτήσεις ετησίως.

»Ο στόχος τους, ο οποίος τακτικά κοινοποιούνταν στο προσωπικό επιχειρήσεων και συντήρησης, ήταν να κλιμακωθεί σε πάνω από 40. Μερικοί από εμάς θεωρήσαμε ότι με τους διαθέσιμους πόρους και το προσωπικό, ο αγώνας της ηγεσίας να ξεκινήσει με τέτοια κίνηση ταχύτητα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων».

Από την πλευρά της η «Blue Origin» απορρίπτει μέσω εκπροσώπου της τις καταγγελίες υποστηρίζοντας πως «δεν δείχνει καμία ανοχή σε κανενός είδους παρενόχληση ή διάκριση».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ, ανέφερε πριν λίγες μέρες ότι «λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε ισχυρισμό σχετικά με την ασφάλεια και εξετάζει τις πληροφορίες».


 

Πηγή: efsyn.gr

3

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση