Φασίστες-αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, CGIL, στη Ρώμη (video)

Φασίστες-αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, CGIL, στη Ρώμη (video)

Στα κεντρικά γραφεία της CGIL στη Ρώμη επιτέθηκαν αργά το απόγευμα διαδηλωτές της πορείας «No Green Pass» (αναφέρονται στο έντυπο που θα πρέπει να παρουσιάζουν οι εργαζόμενοι μετά τις 15 οκτώβρη για να πάνε στη δουλειά), οι οποίοι, χρησιμοποιώντας κοντάρια κατάφεραν να σπάσουν τις πόρτες. Μερικοί αστυνομικοί που ήταν παρόντες μπροστά στην είσοδο ασφαλώς δεν σταμάτησαν τους φασίστες.

Η ανακοίνωση της CGIL που ανέβηκε στο twitter ήταν η εξής:«η έδρα των εργαζομένων, δέχθηκε επίθεση από τη Forza Nuova και τους αντιεμβολιαστές. Αντισταθήκαμε τότε, θα αντισταθούμε ξανά και ξανά », υπενθυμίζοντας σε όλους ότι« οι οργανώσεις που αναφέρονται στον φασισμό πρέπει να διαλυθούν ».

Ο ηγέτης του σωματείου, Maurizio Lantini, στιγμάτισε την επίθεση ως «πράξη φασιστικών ομάδων. Μια επίθεση στη δημοκρατία και ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας που σκοπεύουμε να απορρίψουμε ». «Κανείς δεν σκέφτεται να επιστρέψει τη χώρα μας στα είκοσι χρόνια του φασισμού. Τα συνδικάτα αποτελούν θεμελιώδη υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάθε εκφοβισμός εναντίον τους είναι απαράδεκτος και πρέπει να καταδικαστεί», είπε ο Lantini, ο οποίος συγκάλεσε επειγόντως τη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας «για να παρθούν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

97

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση