Αντιφάσεις από τους κατηγορουμένους αστυνομικούς για το φόνο του Ρομά στο Πέραμα

Αντιφάσεις από τους κατηγορουμένους αστυνομικούς για το φόνο του Ρομά στο Πέραμα

Αντιφατικές καταθέσεις των κατηγορουμένων αστυνομικών φαίνεται να προκύπτουν από τα υπομνήματα στον ανακριτή.


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ένας εκ των αστυνομικών αναφέρει πως «κατά το χρόνο που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί κατά του οχήματος κινδύνευε άμεσα η ζωή των αστυνομικών Ι.Γ. και Α.Φ., οι οποίοι βρίσκονταν στην πορεία του οχήματος, το οποίο κατευθυνόταν κατά πάνω τους».

Το υπόμνημα του κατηγορούμενου αστυνομικού έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση του Ι.Γ., ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι «σύρθηκε πρηνηδόν» και οι πυροβολισμοί έπεσαν αφού ο ίδιος είχε πλέον καλυφθεί. Ο ίδιος καταθέτει: «Κάποια στιγμή και ενώ βρισκόμουν στο έδαφος αντιλήφθηκα ότι πέρασε από δίπλα μου κάποιο άτομο από το αυτοκίνητο που σας λέω και πήγαινε να διαφύγει. Εγώ σηκώθηκα να το καταδιώξω πεζός αλλά σταμάτησα. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΟΥΣΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ και επειδή δεν ήξερα από που προέρχονται έπεσα πάλι κάτω να πάρω την κάλυψή μου. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και ηρέμησαν τα πράγματα σηκώθηκα πάλι και πήγα προς το αυτοκίνητο…».

Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος σχολίασαν στο υπόμνημά τους: «Δηλαδή ο αστυνομικός (…) έπεσε για να καλυφθεί από τα πυρά των συναδέλφων του και βέβαια ο ίδιος δεν έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου για να προστατευτεί γιατί δεν αξιολόγησε ότι υπήρξε κίνδυνος τέτοιος που να το επιτρέπει».

Οι αστυνομικοί έφτασαν στον ανακριτή στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι γνώριζαν τελικά το φυλετικό προφίλ του θύματος.


 

Πηγή: thepressproject.gr

10

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση