Ο χρυσαυγίτης Θεοδώρου διαφεύγει τη σύλληψη ενώ η διεύθυνση διαμονής του είναι γνωστή

Ο χρυσαυγίτης Θεοδώρου διαφεύγει τη σύλληψη ενώ η διεύθυνση διαμονής του είναι γνωστή

Ο χρυσαυγίτης Άκης Θεοδώρου, ο οποίος μαζί με τον επίσης χρυσαυγίτη Σωτήρη Δεβελέκο δικάζονται για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι του Πειραιά «Φαβέλα», διαφεύγει της σύλληψής του, ενώ οι διευθύνσεις διαμονής του είναι γνωστές στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το eksegersi.gr, στις 8 Νοέμβρη του 2021 άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη για τη δολοφονική επίθεση των πρώην στελεχών της ΧΑ Άκη Θεοδώρου και Σωτήρη Δεβελέκου στο Στέκι του Πειραιά «Φαβέλα». Ο Θεοδώρου δηλώθηκε στο βούλευμα 342/2021, βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη, ως αγνώστου διαμονής, γιατί δεν είχε συλληφθεί.

Ωστόσο, στις 8 Νοέμβρη η συνεδρίαση διακόπηκε για τις 2 Δεκέμβρη, λόγω κωλύματος των τριών συνηγόρων υπεράσπισης. Η συνεργάτης του συνηγόρου υπεράσπισης του Θεοδώρου, που δήλωσε στο δικαστήριο το κώλυμα, κατέθεσε στην πρόεδρο του ΜΟΔ την εξουσιοδότηση του Θεοδώρου. Σε αυτήν ο Θεοδώρου δήλωσε τη διεύθυνσή του στον Πειραιά, που είναι η μόνιμη κατοικία του, και τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής του στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώθηκε από το Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Επίσης, σύμφωνα με το eksergesis.gr, την ίδια μέρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ελευθερίας Τομπατζόγλου, που υπήρξε ένα από τα θύματα της άγριας δολοφονικής επίθεσης των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, κατέθεσαν αυτή την εξουσιοδότηση στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και μπήκε στο φάκελο του Θεοδώρου, με σκοπό να πιστοποιηθεί ότι είναι γνωστής διαμονής.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι άτομα του σάιτ επικοινώνησαν με υπηρεσιακό παράγοντα αυτού του Τμήματος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πλήρη άγνοια για το γεγονός αυτό και διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Η εξουσιοδότηση του Θεοδώρου: 

Πηγή: tvxs.gr

 

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση