ΟΝΝΕΔ σε ρόλο συνηγόρου αστυνομικών που καταγγέλλονται για άσκηση βίας σε νεαρό στο Ηράκλειο

ΟΝΝΕΔ σε ρόλο συνηγόρου αστυνομικών που καταγγέλλονται για άσκηση βίας σε νεαρό στο Ηράκλειο

Ως συνήγορος της ΕΛΑΣ, η ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου έσπευσε να δικαιολογήσει τη στάση των αστυνομικών στο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος 20χρονου, τονίζοντας ότι επρόκειτο για περιστατικό όπου γίνονται κόντρες με αυτοκίνητα στην περιοχή, κατηγορώντας παράλληλα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ότι «βρίσκει αφορμές να εκφοβίσει τους αστυνομικούς και να βάλει εμπόδια στο έργο τους που είναι η προστασία των πολιτών».


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΟΝΝΕΔ στο Ηράκλειο, με αφορμή περιστατικό αστυνομικής βίας που κατήγγειλε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη γαλάζια Νεολαία να δικαιολογεί την στάση των αστυνομικών. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πατέρας του καταγγέλλοντος. «Ο γιος μου μόνο παρακολουθούσε και τότε από ένα περιπολικό κατέβηκαν δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του πατούσε με την μπότα το κεφάλι στο έδαφος», ανέφερε.

Ο πατέρας του 20χρονου ανέφερε στο ekriti.gr ότι όλα άρχισαν όταν ο γιός του αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους να πέσει στα γόνατα, καθώς ήταν εγχειρισμένος με μηνίσκο στο γόνατο, πράγμα το οποίο και εξήγησε. Μάλιστα, ο 20χρονος ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι έχει πρόβλημα, εκτός από το γόνατο και στον ώμο, πράγμα το οποίο δεν έλαβαν υπόψιν τους, του γύρισαν τα χέρια, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Ως συνήγορος της ΕΛΑΣ, η ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου έσπευσε να δικαιολογήσει τη στάση των αστυνομικών τονίζοντας ότι επρόκειτο για περιστατικό όπου γίνονται κόντρες με αυτοκίνητα στην περιοχή, κατηγορώντας παράλληλα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου ότι «βρίσκει αφορμές να εκφοβίσει τους αστυνομικούς και να βάλει εμπόδια στο έργο τους που είναι η προστασία των πολιτών». Μάλιστα, επικαλείται και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να αναφέρει αν όντως αυτοί οι πολίτες είναι υπέρ αυτής της αντιμετώπισης από την ΕΛΑΣ.

 


 

Πηγή: thepressproject.gr

53

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση