Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Παναγιωτόπουλο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Παναγιωτόπουλο

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ο πρώην παρουσιαστής των «Ράδιο Αρβύλα» πέρασε το μεσημέρι το κατώφλι της Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να απολογηθεί. Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για το άρθρο 38 παρ. 4 του νόμου Νόμου 4624/2019 περί προσωπικών δεδομένων. Να σημειώσουμε πως πρόσφατα, με απόφαση του Αρείου Πάγου, σε ανάλογη περίπτωση καταδικάστηκε κατηγορούμενος αν και δεν αποδείχθηκε πως προσκόμισε όφελος ποσού που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Χθες, ο παρουσιαστή παραδόθηκε οικειοθελώς στην αστυνομία μετά από νέα μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από νεαρή γυναίκα η οποία τον κατηγορεί ότι έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου βίντεο και φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ο παρουσιαστής έφθασε κατά πληροφορίες συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη νέα αυτή καταγγελία.

Στο μεταξύ αστυνομικοί της Δίωξης Αστυνομικού Εγκλήματος μετέβησαν στο σπίτι του παρουσιαστή των στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας υλικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, για τον εντοπισμό στοιχείων που συνδέονται με τις παραπάνω καταγγελίες.

Σε δήλωσή του χθες, ο συνήγορος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, Γεώργιος Δακουράς, ανέφερε πως ο πελάτης του «με την αυτόβουλη εμφάνισή του έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των διωκτικών Αρχών προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα που διεξάγεται έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις διωκτικές αρχές όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται το όνομά του να αντιμετωπισθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις» Υποστήριξε πως ο τηλεπαρουσιαστής «είναι συντετριμμένος και ότι έχει μετανιώσει ειλικρινά για την κατακριτέα συμπεριφορά του».

Πηγή: https://thepressproject.gr

189

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση