Κωνσταντινούπολη: Νεοναζί ξυλοκοπούν Αφγανό πρόσφυγα και βιντεοσκοπούν την επίθεση

Κωνσταντινούπολη: Νεοναζί ξυλοκοπούν Αφγανό πρόσφυγα και βιντεοσκοπούν την επίθεση

Μια νεοναζιστική ομάδα από την Τουρκία που φέρει το όνομα «Ataman Kardeşliği» δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει ένα από τα μέλη της να χτυπά έναν Αφγανό πρόσφυγα στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο η ομάδα των νεοναζί πραγματοποιούσε «περιπολίες» στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης όταν μέλη της εντόπισαν τον Αφγανό και τον ξυλοκόπησαν.

Τα φασιστικά τάγματα εφόδου – ανάλογα με αυτά των χρυσαυγιτών – δικαιολόγησαν την «επιχείρησή» τους ως αντίποινα για την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση που δέχθημε μια έφηβη Τουρκάλα από Αφγανό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Ataman Kardeşliği» οργανώνει επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει ένα από τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας να ξυλοκοπεί με μια βέργα έναν πρόσφυγα από την Συρία, με το αιτιολογικό ότι ο άνδρας παρενοχλούσε Τουρκάλες.

Η νεοναζιστική οργάνωση προειδοποιεί ότι οι επιθέσεις κατά Αφγανών και άλλων προσφύγων θα συνεχιστούν.

«Ή εσείς οι αρουραίοι της ερήμου θα φύγετε από τη χώρα μας ή θα την κάνουμε τον τάφο σας», προειδοποίησαν τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας που δρα στην Κωνσταντινούπολη.

Χρησιμοποιώντας φρασεολογία που παραπέμπει σε ευρωπαϊκές φασιστικές-ρατσιστικές οργανώσεις, η «Ataman Kardeşliği» στέλνει μηνύματα όπως «πρέπει να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να χύσουμε το αίμα άλλων εθνοτήτων» ή «μην φοβάστε να σας πουν ρατσιστή ή φασίστα. Θα χάσουμε την πατρίδα μας αν δεν γίνουμε ρατσιστές σήμερα».

Πηγή: atexnos.gr

65

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση