Ξε­κί­νη­σε η Με­γά­λη ιστο­ρι­κή έκ­θε­ση Χα­ρα­κτι­κής του Ε.Ε.Τ.Ε.

Ξε­κί­νη­σε η Με­γά­λη ιστο­ρι­κή έκ­θε­ση Χα­ρα­κτι­κής του Ε.Ε.Τ.Ε.

Ξεκίνησε (29 Δεκέμβρη) η Μεγάλη ιστορική έκθεση “ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊστορία, στην Ελλάδα του Σήμερα” και θα συνεχιστεί έως 18 Φλεβάρη 2022 στην  Αίθουσα “Νίκος Κεσσανλής“, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η έκθεση αναπτύσσεται στον χώρο χρονολογικά ώστε να γίνει κατανοητή η πορεία της γραφής, της γνώσης και της χαρακτικής τέχνης.

Ξεκινά με τις Προϊστορικές Βραχοχαράξεις από την Κίνα, την Γαλλία και την Ελλάδα.

Συνεχίζεται στους Αρχαίους Ιστορικούς Χρόνους με τα σύμβολα, σφραγίδες, επιγραφές, σφραγιδόλιθους από Αρχαιολογικά και Ιστορικά μουσεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Προχωράει στην Κίνα με αρχαίες γραφές και ιστορικές εκτυπώσεις χαρακτικής από μουσεία της Κίνας.

Συνεχίζεται στην Ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Ιμπρεσιονισμού και της Ιαπωνικής Τέχνης (από συλλογές).

Προχωρά σε Λιθογραφίες ξένων περιηγητών στην Ελλάδα από Ελληνικά ιστορικά μουσεία και σε Χαλκογραφίες Εικόνων του Αγ. Όρους.

Η πορεία αυτή τελειώνει με χαρακτικά έργα Χαρακτών , μελών του Ε.Ε.Τ.Ε. αφ’ ενός (από συλλογές) με τα έργα Χαρακτών που δεν ζουν πια και πολλοί εκ των οποίων κατέδειξαν με τα χαρακτικά τους σημαντικά γεγονότα και τους αγώνες της νεότερης Ιστορίας μας, και αφ’ ετέρου με τα χαρακτικά έργα σύγχρονων Χαρακτών μερικά από τα οποία καταδεικνύουν και την τεχνική εξέλιξη της ψηφιακής Χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Πηγή: atexnos.gr
111

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση