Χίος και Κασιδιάρης σε συζητήσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Χίος και Κασιδιάρης σε συζητήσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ακροδεξιάς φυλλάδας, οι δυο τους βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται «ύστερα από δημόσια διαβούλευση».

Κοινή κάθοδο στις εκλογές φαίνεται να συζητούν ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, και ο εκδότης του «Μακελειού», Στέφανος Χίος, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυο τους βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται «ύστερα από δημόσια διαβούλευση».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης αρχηγός του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα», -όπως και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή-, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή, έχουν επί της ουσίας μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Ειδικότερα, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει καταδικαστεί. Όσον αφορά στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι δεν μπορεί να απαγορευθεί πλήρως εφόσον προς το παρόν δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα μια και εκκρεμεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό. Συνεπώς, ρόλο μπροστάρη, αν κατέβουν σε εκλογές, θα έχει ο ακροδεξιός εκδότης.

Πηγή: thepressproject.gr

141

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση