Λουτρό αίματος στο Καζακστάν μετά την έλευση του ρωσικού στρατού

Λουτρό αίματος στο Καζακστάν μετά την έλευση του ρωσικού στρατού

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Αλμάτι μετά και την άφιξη Ρώσων στρατιωτών και τεθωρακισμένων προκειμένου να κατασταλεί η εξέγερση στη χώρα • Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών.

Εξακολουθεί για τρίτη μέρα να εκδηλώνεται αμείωτη η βία στο Καζακστάν και ειδικά στην μεγαλύτερη πόλη του, το Αλμάτι, μετά και την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης.

Βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους Ρώσους στρατιώτες να χτυπούν βίαια, ή και να ανοίγουν πυρ κατά των διαδηλωτών στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τα συγκεντρωμένα πλήθη στα διάφορα σημεία της πόλης.


Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις της τάξης έχει λάβει αιματηρές διαστάσεις, καθώς δεκάδες είναι οι νεκροί και από τις δύο πλευρές, ενώ χιλιάδες οι τραυματίες. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει 2.000 συλλήψεις μέχρι στιγμής, ενόσω συνεχίζεται η αμείλικτη εκστρατεία τερματισμού της εξέγερσης που έχει διαταράξει συθέμελα την κοινωνικοοικονομική λειτουργία του Καζακστάν.

Από τις συγκρούσεις δεν έχουν μείνει αλώβητα και διάφορα κυβερνητικά κτίρια, τα οποία δέχθηκαν την οργή των εξεγερμένων διαδηλωτών, και τυλίχθηκαν στις φλόγες, όπως το δημαρχείο του Αλμάτι και το Προεδρικό Μέγαρο.

Τοπικά μέσα αναφέρουν διαρκείς πυροβολισμούς και κατά τόπους εκρήξεις στο Αλμάτι, το οποίο κατακλύζεται από ρωσικές και κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Πάντως, η ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στη διάρκεια της καζάκικης εξέγερσης με σκοπό να διαφυλάξει το Κρεμλίνο τα συμφέροντά του στη χώρα αποτελεί ρίσκο, δεδομένου ότι έχουν ήδη σκοτωθεί αρκετοί διαδηλωτές από το ρωσικό στρατό.

Πηγή: efsyn.gr

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση