Σοκαριστική καταγγελία για Αίγιο: Καταδικασμένος για παιδοφιλία φαίνεται να κυκλοφορεί άνετα σε δημοτικό σχολείο

Σοκαριστική καταγγελία για Αίγιο: Καταδικασμένος για παιδοφιλία φαίνεται να κυκλοφορεί άνετα σε δημοτικό σχολείο

Έξαλλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  – Τι απαντά ο διευθυντής


Μια πολύ σοβαρή, και ταυτόχρονα ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη, υπόθεση βρίσκεται από χθες στα χέρια της Εισαγγελίας Αιγίου προς διερεύνηση και, εάν κριθεί σκόπιμο, παρέμβαση.

Η αναφορά-μήνυση της δικηγόρου Αιγίου Μαρίας Ιατροπούλου, ως εντολέως προέδρου ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δμοτικού σχολείου της Αιγιάλειας, στρέφεται κατά του διευθυντή του σχολείου με την υπό εξέταση κατηγορία της ενδεχόμενης έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο!

Ποια είναι η αναφορά σε βάρος του διευθυντή του δημοτικού σχολείου;

Οτι επιτρέπει, και συχνά μάλιστα, στο σχολικό συγκρότημα την είσοδο εξωσχολικού προσώπου, ο οποίος στο παρελθόν όχι απλώς έχει κατηγορηθεί, αλλά έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία! Και μάλιστα φέρεται να έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. Παράλληλα, χρεώνονται στον διευθυντή καίριες διοικητικές παραλείψεις και «παρανομίες», εξ αιτίων των οποίων ο επίμαχος εξωσχολικός μπαινοβγαίνει στο σχολείο, υπό την ανοχή του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων, ο διευθυντής του σχολείου αγνοεί διαρκώς τις εδώ και καιρό παραινέσεις και διαμαρτυρίες του για απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στον χώρο του σχολείου του συγκεκριμένου προσώπου.

Με «μια φράση», γονείς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, ισχυρίζονται ότι ενώ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως τον διευθυντή «μην ξαναφήσεις αυτό το πρόσωπο ούτε να πλησιάσει στο σχολείο, πόσω μάλλον να ξαναμπεί σε χώρους του σχολείου», αυτός τους αγνοεί.

Και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκε η «Π» από έγκυρη πηγή, υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες (προφανώς έχουν τραβηχτεί από γονείς) που δείχνουν τον εξωσχολικό να μπαινοβγαίνει στο σχολείο, ενώ στην καταγγελία αναφέρεται ότι το γεγονός έχει υποπέσει αρκετές φορές στην αντίληψη δασκάλων και γονέων.

Με ποια «ιδιότητα» φέρεται να εισέρχεται ο εξωσχολικός, που αποτελεί και κόκκινο πανί για τους γονείς; Ως γνωστός του διευθυντή, που κάνει εξωτερικές δουλειές του συγκροτήματος! Αυτό υποστηρίζει η πλευρά του καταγγέλλοντος.

Στην αναφορά γίνεται νύξη ότι καταρχάς απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε εξωσχολικού προσώπου στον χώρο, χωρίς συγκεκριμένη αρμοδιότητα ή ιδιότητα, πόσω μάλλον ενός προσώπου με τόσο ιδιάζον επιβαρυμένο προφίλ…

Οπως διευκρινίζει ο καταγγέλλων, και το έκανε απολύτως σαφές στη συνομιλία του με την «Π», δεν είναι επ’ ουδενί σκοπός του η τιμωρία ή καθαίρεση του Διευθυντή από το πόστο του, αλλά η αναγκαστική συμμόρφωσή του ώστε να απαγορευτεί από εδώ και στο εξής η είσοδος του επίμαχου προσώπου στους χώρους του σχολείου.

Γι’ αυτό και επέλεξε, ως ύστατη λύση, να απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ευελπιστώντας ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και επί της ουσίας θα «διατάξει» και τη δρομολόγηση λύσης.

Εκκρεμούν, φυσικά, στην υπόθεση οι απαντήσεις-παρεμβάσεις των υπευθύνων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Αχαΐας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας καθώς και του Δήμου Αιγιαλείας, από τον υπεύθυνο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Η τοποθέτηση της δικηγόρου

Η «Π», όταν πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζήτησε από την πληρεξούσια δικηγόρο του αναφέροντος; μηνυτή Μαρία Ιατροπούλου μία τοποθέτηση.

Και η κ. Ιατροπούλου δήλωσε: «Ο εντολέας μου, γονέας ανήλικου μαθητή και συνδικαλιστής σε νομικό πρόσωπο σχετικό με την υπόθεση, κατέθεσε αναφορά-μήνυση σε βάρος δημόσιου λειτουργού, διευθυντή σχολείου, ο οποίος εκ της θέσεώς του υποχρεούται να προστατεύει το σχολείο και τους ανήλικους μαθητές του, αλλά παρά τον νόμο διευκόλυνε και επέτρεψε κατ’ επανάληψη την είσοδο στο σχολείο εξωσχολικού ατόμου, το οποίο είχε κατά το παρελθόν δικαστικές περιπέτειες, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, κατά παράβαση του νόμου, εκθέτοντας έτσι τους ανήλικους μαθητές σε κινδύνους.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος και με σεβασμό στον νόμο, ο εντολέας μου έχει εμπιστοσύνη στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τη διαλεύκανση του θέματος και θα περιμένει να αποφανθούν νόμιμα οι εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες και οι δικαστικές αρχές».

* Τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης είναι στη διάθεση της «Π», η οποία για προφανείς λόγους, και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση από κάθε πλευρά, δεν αναφέρει «ονόματα και διευθύνσεις», σεβόμενη και τα προσωπικά δεδομένα και, πολύ περισσότερο, την ετυμηγορία της δικαιοσύνης που θα κληθεί ν’ αποφανθεί.

* Γράφει ο Χρήστος Βεργανελάκης / pelop.gr


 

Πηγή: koutipandoras.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση