Σάλος με Βραζιλιάνο youtuber που θέλει ίδρυση ναζιστικού κόμματος

Σάλος με Βραζιλιάνο youtuber που θέλει ίδρυση ναζιστικού κόμματος

Ορυμαγδό αντιδράσεων και έναρξη έρευνας από τη δικαιοσύνη έφεραν τα λόγια του Μπρούνο Αγιούμπ, δημοφιλούς παρουσιαστή της χώρας, ο οποίος ζήτησε την ίδρυση ναζιστικού κόμματος για λόγους… ελευθερίας της έκφρασης. Συγγνώμη ζήτησε ο youtuber υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν νηφάλιος όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις.


Στο μάτι του κυκλώνα ο youtuber Μπρούνο Αγιούμπ μετά τις δηλώσεις του υπέρ της δημιουργίας ναζιστικού κόμματος στη Βραζιλία και την έναρξη ποινικής έρευνας για το ενδεχόμενο αναπαραγωγής λόγου μίσους και εγκωμιασμού του ναζισμού.

«Νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα ναζιστικό κόμμα αναγνωρισμένο από τον νόμο», είπε ο Μπρούνου Αγιούμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με βουλευτές για την εκπομπή του Flow Podcast, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς στη Βραζιλία, με 3,6 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και άλλο ένα εκατομμύριο στην πλατφόρμα Twitch.

Έκρινε ακόμη κατά τη διάρκεια της εκπομπής ότι «η ριζοσπαστική αριστερά έχει πολύ περισσότερο χώρο από τη ριζοσπαστική δεξιά, και οι δύο θα έπρεπε να έχουν χώρο», επιχειρηματολογώντας υπέρ της ίδρυσης βραζιλιάνικου ναζιστικού κόμματος.

«Αν κάποιος θέλει να είναι εναντίον των Εβραίων, θεωρώ πως έχει δικαίωμα να είναι», πρόσθεσε ο παρουσιαστής, ο οποίος κατόπιν ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι δεν ήταν «εντελώς νηφάλιος» όταν έκανε αυτή την τοποθέτηση.

Αυτό δεν εμπόδισε φυσικά ισραηλίτικες οργανώσεις, πολιτικούς και άλλους να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους και να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αγιούμπ.

«Ο λόγος μίσους και η υπεράσπιση του λόγου μίσους έχουν φρικτές συνέπειες για την ανθρωπότητα και ο ναζισμός είναι η μεγαλύτερη ιστορική απόδειξη», ήταν η αντίδραση της Ισραηλιτικής Συνομοσπονδίας της Βραζιλίας (CONIB).

«Όχι, η υπεράσπιση του ναζισμού δεν είναι ελευθερία της έκφρασης», συνόψισε μέσω Twitter η πρεσβεία της Γερμανίας στη Βραζιλία. Η υπεράσπιση του ναζισμού «είναι έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και των επιζώντων του καθεστώτος αυτού και σημαίνει πως αγνοείς τις φρικαλεότητες που προκάλεσε», πρόσθεσε.

Το βίντεο της εκπομπής αποσύρθηκε από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και η εταιρεία παραγωγής Estudio Flow ανακοίνωσε χθες με δελτίο Τύπου πως απέλυσε τον παρουσιαστή.

Από την πλευρά της η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων με στόχο να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα του εγκωμιασμού του ναζισμού.

Κεντρώος βουλευτής, ο Κιμ Καταγκίρι (του κόμματος Podemos), παρών κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αντιμετωπίζει επίσης έρευνα της εισαγγελίας, διότι υποστήριξε πως «η Γερμανία διέπραξε σφάλμα ποινικοποιώντας το ναζιστικό κόμμα».


 

Πηγή: efsyn.gr

18

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση