Φονικές πλημμύρες έπληξαν τα περίχωρα του Ρίο ντε Ζανέιρο

Φονικές πλημμύρες έπληξαν τα περίχωρα του Ρίο ντε Ζανέιρο

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκλήθηκαν εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών στην Πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων έξι παιδιά, ενώ αγνοούνται άλλοι 13 άνθρωποι.


Η κακοκαιρία έπληξε μεγάλο τμήμα των ακτών του Ατλαντικού, ιδιαίτερα το θέρετρο Paraty, όπου μια μητέρα και πέντε από τα παιδιά της έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στη Μεσκίτα και την Άνγκρα ντος Ρέις, ενώ 13 αγνοούνται.

Στην Άνγκρα ένα τετράχρονο κορίτσι θάφτηκε εξαιτίας κατολίσθησης. Στη Μεσκίτα, ένας 38χρονος άνδρας πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει ένα άλλο άτομο να ξεφύγει από τις πλημμύρες.

Στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς για δύο ημέρες, μετατρέποντας τους δρόμους πολλών πόλεων σε χείμαρρους και προκαλώντας κατολισθήσεις, συχνό φαινόμενο την περίοδο των βροχών, ειδικά σε φτωχές γειτονιές στην πλαγιά των λόφων.

Η κακοκαιρία έρχεται έξι εβδομάδες μετά τις ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σκότωσαν 233 ανθρώπους στην Πετρόπολη, επίσης στην πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο.


 

Πηγή: efsyn.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση