«Δέχτηκε βολίδες πυροβόλου στη θέση του συνοδηγού»

«Δέχτηκε βολίδες πυροβόλου στη θέση του συνοδηγού»

της Γιώτα Τέσση
Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης γνωμοδοτεί κατηγορηματικά και αποδεικνύει με στοιχεία ότι δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο ο 18χρονος Ρομά που δολοφονήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2021 στο Πέραμα ● Θα επιτρέψει ο εισαγγελέας να ολοκληρωθεί η ανάκριση χωρίς καν να διερευνηθεί ποιος αστυνομικός πυροδότησε ποια βολίδα; ● Θα κληθούν για συμπληρωματικές απολογίες οι κατηγορούμενοι ή οι πλημμέλειες της ανάκρισης θα προκαθορίσουν τη δίκη;

Στα χέρια του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά βρίσκεται η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα. Ο εισαγγελέας καλείται να αποφασίσει αν θα ζητήσει περαιτέρω ανάκριση για κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ή θα προχωρήσει απευθείας σε πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο για το αν και ποιοι από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Σαμπάνης, ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Επιμένει ότι ο γιος του ήταν συνοδηγός και ότι οι αστυνομικοί λένε ψέματα πως οδηγούσε το αυτοκίνητο. Το ίδιο υποστηρίζουν και οι δύο ανήλικοι που ήταν μαζί με τον Νίκο στο αυτοκίνητο και σώθηκαν κατά τύχη (ο ένας τραυματίστηκε σοβαρά αλλά γλίτωσε στο νοσοκομείο). Το ίδιο ακούγεται να λέει λίγο μετά την ανθρωποκτονία και ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. «Ο οδηγός έφυγε», ανέφερε τότε ο αστυνομικός και επιβεβαιώνεται από βίντεο που τράβηξε περίοικος, στο οποίο φαίνεται η πόρτα του οδηγού να ανοίγει και ένα άτομο να τρέχει.

Η θέση στην οποία καθόταν ο 18χρονος αποδεικνύεται και από άλλους τρόπους. Ενας από αυτούς είναι μέσα από τη γνωμοδότηση του ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, στον οποίο η οικογένεια του θύματος ανέθεσε να γνωμοδοτήσει επί της νεκροψίας/νεκροτομής και να διαπιστώσει ποια είναι η θέση στην οποία καθόταν ο γιος τους όταν δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο ιατροδικαστής γνωμοδοτεί κατηγορηματικά ότι ο Νίκος Σαμπάνης, «ευρισκόμενος στη θέση του συνοδηγού, δέχτηκε βολίδες πυροβόλου όπλου και κατέληξε συνεπεία βαρέων κακώσεων θώρακος και τραχείας, διά πυροβόλου όπλου προκληθείσες».

Πηγή: efsyn.gr

88

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση