Νίπτουν τας χείρας για απαγωγές προσφυγόπουλων στη Βρετανία

Νίπτουν τας χείρας για απαγωγές προσφυγόπουλων στη Βρετανία

Δεκάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που πρόσφατα έφτασαν στη Μεγάλη Βρετανία και αιτήθηκαν άσυλο, απήγαγαν συμμορίες από ξενοδοχείο του Μπράιτον, που διευθύνεται από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα.

Σύμφωνα με πηγή, που επικαλείται ο Observer, τα ανήλικα απήχθησαν έξω από το κτίριο, εξαφανίστηκαν και δεν έχουν εντοπιστεί. «Τους παίρνουν από το δρόμο διακινητές», είπε η πηγή.

Προέκυψε επίσης ότι το υπ. Εσωτερικών είχε δεχτεί επανειλημμένα προειδοποιήσεις από την αστυνομία ότι οι ευάλωτοι ένοικοι του ξενοδοχείου θα γίνονταν στόχος εγκληματικών δικτύων.

Περίπου 600 ασυνόδευτα παιδιά έμειναν στο ξενοδοχείο του Σάσεξ τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ 136 αγνοούνται. Περισσότερα από τα μισά από αυτά – 79 – παραμένουν άγνωστα.

Για «πραγματικά φρικτή και σκανδαλώδη» αποκάλυψη έκανε λόγο η Ιβέτ Κούπερ από τους Εργατικούς και κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαλύψει πόσα παιδιά είχαν εξαφανιστεί και τι έχει γίνει για να τα βρουν καταγγέλλοντας ότι η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν, απέτυχε να ενεργήσει ως όφειλε.

Το υπουργείο Εσωτερικών απέτυχε πλήρως «να προστατεύσει την ασφάλεια των παιδιών ή να καταστείλει τις επικίνδυνες συμμορίες που τα θέτει σε τρομερό κίνδυνο. Οι υπουργοί πρέπει επειγόντως να θεσπίσουν νέες ρυθμίσεις προστασίας» τόνισε.

Πληροφοριοδότης της έρευνας, o οποίος εργάζεται για εργολάβο του υπουργείου, περιέγραψε ότι μάρτυρας εμπορίας παιδιών από άλλο ξενοδοχείο, που διευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών στο Κεντ, εκτιμούν ότι το 10% των φιλοξενούμενων σε αυτό παιδιών εξαφανιζόταν κάθε εβδομάδα.

Άλλη πηγή είπε ότι ορισμένα από τα παιδιά, που αγνοούνται από το ξενοδοχείο του Μπράιτον, μπορεί να έχουν διακινηθεί σε περιοχές μέχρι το Μάντσεστερ και τη Σκωτία, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που ερευνά η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

Στοιχεία που αποκαλύφθηκαν τον Οκτώβριο έδειξαν ότι 222 ασυνόδευτοι ανήλικοι, που αιτούνταν άσυλο, αγνοούνταν από ξενοδοχεία που διαχειρίζεται το υπουργείο με τους αρμόδιους να παραδέχονται ότι δεν είχαν ιδέα για το πού βρίσκονταν. Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι δεν έχει εκδοθεί νέα εντολή στην αστυνομία για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι τα νεοαφιχθέντα ασυνόδευτα παιδιά περνούν κατά μέσο όρο 16,5 ημέρες σε ξενοδοχεία του Home Office πριν μεταφερθούν αλλού.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι «οι τοπικές αρχές έχουν θεσμοθετημένο καθήκον να προστατεύουν όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το πού εξαφανίζονται… Έχουμε εφαρμόσει ισχυρές διαδικασίες διασφάλισης για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά στη φροντίδα μας είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και υποστηριζόμενα».

Πηγή: efsyn.gr

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση